22. heinäkuuta 2009

The pizzapohja (karppaus)

Sunnuntain iltapalaksi testattiin Karpin keittokirjasta the pizzapohjaa jota on kovasti kehuttu. Taikina oli helppo tehdä ja se kyllä asiansa ajoi. Pizzaksi en tätä ehkä kutsuisi, enemmänkin tämä mielestäni on piirakkamainen syötävä. Täytteeksi laitettiin kebab-lihaa, tomaatteja, aurajuustoa ja sipulia - ja tietysti juustoraastetta.



1 prk maitorahkaa
2 munaa
vajaa 1 dl vehnäleseitä
vajaa 1 dl soijajauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl psylliumia
1 tl suolaa

1. Sekoita rahka ja munat tasaiseksi seokseksi
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rahkaseokseen
3. Levitä taikina lusikalla ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 10 minuuttia
4. Täytä pizza ja kypsennä vielä kunnes juusto saa sopivasti väriä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti