15. heinäkuuta 2009

Mantelileipä

Maistuvan karpin leipäohjeen metsästys jatkui Mantelileivän muodossa. Tämä olikin maistuvampaa minun suuhuni! Psyllium-jauhe on minulle aivan uusi tuttavuus. Psylliumia käytetään sellaisissa taikinoissa joissa ei voida käyttää viljoja mutta joihin tarvitaan sitkoa. Esimerkiksi siis gluteenittomissa leivonnaisissa ja näissä vähähiilarisissa jutuissa. Mukavan kupsakat "sämpylät" tällä ohjeella tuli. Ohje on otettu Karpin keittokirjasta (hieman soveltaen) ja kirja vinkkaakin että näitä voisi käyttää myös hampurilaissämpylöinä! Pitänee viikonloppuna testata! Kuva ei oikein onnistunut...



2 kananmunaa
2 rkl maitorahkaa
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhetta
3 rkl vehnäleseitä
1 rkl seesaminsiemeniä
100 g juustoraastetta

1. Vatkaa kananmunat kulhossa ja lisää rahka. Sekoita tasaiseksi
2. Sekoita kuiva-aineet ja lisää muna-rahkaseokseen
3. Raasta juusto ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi
4. Muotoile taikinasta neljä pyöreää leipästä ja paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia

3 kommenttia:

  1. Mun suosikki karppileivistä on tämä: http://monkeyfood.net/2008/12/13/monkeyperhe-kasvaa-se-on-mikro/

    Poimittu karpit.netistä, en tiedä oletko kokeillut. :-)

    VastaaPoista
  2. Enpäs olekaan tuota kokeillut!! Kiitos vinkistä, näyttää ainakin herkulliselta!! Samankaltainen ohje on tuossa Karpin keittokirjassa myös, mutta sen kuvan/ohjeen perusteella en vielä innostunut kokeilemaan. Mutta tuohan näyttää ihan "oikealta" leivältä! ;)

    VastaaPoista
  3. Juu ja maistuu hyvältä! Plus on penteleen helppo, tosin edellyttää mikroa. Mutta erinomainen annos :-)

    VastaaPoista