28. helmikuuta 2024

Kaura-hunajapatukat

Leipominen on ollut minulla tauolla jo pitkään! Viikonloput tuntuvat täyttyvän monenlaisella puuhalla ja silloin kun ei täyty, ei välttämättä haluakaan sitä hetkeä täyttää. Joka toinen viikonloppu leivon kyllä leipää, mutta makea leivonta on jäänyt todella vähälle.

Viime joulun aikaan sain pitää pitkän loman ja nyt oli aikaa leipoa! Ja olipas se pitkästä aikaa taas mukavaa! Valitsin ruokaohjelaatikostani yhden päällimmäisistä ohjeista sillä kriteerillä, että ohje ei ole monimutkainen ja että leivonnaiseen ei mene paljoa erilaisia aineksia. Tämä oli näppärä tehdä leivän paistamisen jälkeen samalla uunin lämmittämisellä.

Lopputulos oli makea, mutta ei kuitenkaan liian. Hunajasta en juurikaan tykkää, joten sen maku tuli minun mielestäni liikaa läpi. Ohjetta voi muunnella varmaan loputtomiin käyttämällä erilaisia pähkinöitä tai vaikkapa kuivattuja hedelmiä tai suklaarouhetta. Varmaankin vain mielikuvitus on tässä rajana.

Koristelussa käytin valkosuklaata ja ajatuksenani oli pursottaa nätit raidat valmiin levyn päälle ennen paloittelua. Sulatin suklaan hieman liian varovaisesti ja pursotinpussiin jäi pari pientä nököä sulamatonta suklaata… hieman räjähti! Mutta makuhan tässä onneksi ratkaisee! (Ohje: Maku 7/2023)

 


 









 

n. 20 kpl

 

5 dl kaurahiutaleita

150 g mantelirouhetta (laitoin 100 g + lisäksi seesaminsiemeniä)

75 g voita

0,75 dl hunajaa

0,75 dl ruokokidesokeria

1 dl kauratyynymuroja

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl kanelia

 

1. Mittaa kaurahiutaleet ja mantelirouhe uunipellille ja levittele tasaiseksi kerrokseksi. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä ja tarkkaile paahtumista. Nämä palavat herkästi!

2. Mittaa kattilaan voi, hunaja ja ruokokidesokeri ja kuumenna kunnes ainekset ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kaneli. Murskaa kauramurot ja sekoita ne paahtuneen hiutaleseoksen kanssa kattilaan

3. Laita leivinpaperi noin 20x30cm kokoiseen vuokaan ja painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja anna jäähtyä.

4. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla. Nosta jääkaappiin noin tunniksi ennen paloittelemista

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti