4. elokuuta 2022

Pikkelöity fenkoli

Pikkelöidyt asiat eivät lähtökohtaisesti ole mieleeni – en ole kovinkaan suuri etikan ystävä. Tämän testin tein oikeastaan murusta varten, arvasin tämän olevan hänen mieleensä erityisesti fenkolin vuoksi, mutta myös mausteliemen maut osuvat hänen makumaailmaansa hyvin. Söimme fenkolia ensin paistetun lohen, riisin, herneiden ja hollandaisekastikkeen kanssa ja toiseen kertaan possun lehtipihvin, ranskiksien ja pippurikastikkeen kera. Molempiin annoksiin fenkoli toi juuri sopivan kirpsakan lisän, joka tasapainotti annoksessa olevia rasvaisia ja raskaita elementtejä. Yllätti positiivisesti minutkin! Tulevan kesän grilliaterioille oikein hyvä raikas lisuke! Ohjeen löysin Instagramista, tarkempaa lähdettä ei tullut laitettua muistiin. 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

1 fenkoli

0,5 chiliä siemenineen

1 punasipuli

6 viipaletta inkivääriä

1,5 dl vettä

1 dl valkoviini-, omenaviini- tai väkiviinaetikkaa

0,5 dl ruokokidesokeria

 

1. Viipaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Poista paksut varret, mutta säästä tillimäiset lehdet. Kuori punasipuli ja lohko se

2. Viipaloi chili ja inkivääri. Lado kaikki kasvikset lasipurkkiin mahdollisimman tiiviisti

3. Kuumenna vesi ja etikka kattilassa ja lisää sokeri. Sekoittele sen verran, että sokeri liukenee kokonaan. Anna liemen jäähtyä hiukan ja kaada se sitten purkkiin kasvisten päälle. Kasvisten pitäisi peittyä, keitä tarvittaessa lisää lientä!

4. Sulje purkin kansi, jäähdytä ja säilytä sitten jääkaapissa. Anna tekeytyä mielellään yön yli ennen tarjoamista

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti