7. elokuuta 2022

Coccovään – eli kukkoa viinissä eli broileria padassa

Tästä ruuasta olen yhden postauksen jo aiemmin tehnyt ja vaikka se silloin hyvää olikin, ei sitä ole toista kertaa tullut tehtyä. Edellisellä Ylläksen talvilomaviikolla mökin isännän kokkausvuorolla saimme syödä tätä ja se oli niin herkullista, että oman testini makumuistot haalenivat entisestään. Erityisesti pienen pienet herkkusienet veivät kielen mennessään ja lientä olisi voinut juoda lasista.

Tapahtuipa sitten kesällä kerran, mökkimaisemissa kesälomaviikolla, että ruokaa oli tehtävä. Uusi grilli kuumotteli ja onnistuneen ”nyhtöhirveä padassa” -kokeilun jälkeen pataruuan tekeminen houkutteli kokeilemaan padassa kypsentämistä toistamiseen. Otettiinpa siis puhelu Ylläksen isännälle ja sain puhelimessa pikaohjeen padan (aka coccoväänin) valmistamiseen. No, eihän se pataruokaa kummoisempi valmistustavaltaan ollut, mutta eipähän onnistuminen ainakaan neuvojen puutteesta jäänyt kiinni.

Kauppapäivänä siis ajelu kylille, broilerit maustumaan (ne maustuivatkin päivän pidempään kun ahti antoikin meille pari kuhaa savustettavaksi) ja grilliä tulille. Ruuasta tuli aivan huikean makuista! Ohje ei sinällään ole sen kummoisempi, mutta onpahan tämä nyt tallessa ensi kesän mökkireissuja ajatellen!

 


 

 









 

broilerin koipipaloja (tai jos saat kokonaisen kanan niin aina parempi)

punaviiniä

herbs de provence -mausteseosta

suolaa

pekonia

pieniä säilykeherkkusieniä

kasvis- tai kanaliemikuutio

vettä

(suolaa)

 

1. Poista broilerin koipipaloista nahat (tai paloittele kana ja poista nahka) ja laita palaset muovipussiin. Ripsauta joukkoon reilusti yrttimaustetta ja hieman suolaa. Lisää viiniä sen verran että saat kanapalaset kauttaaltaan viinin peittoon. Sulje pussi tiiviisti (poista ilma mahdollisimman hyvin pussista) ja nosta jääkaappiin maustumaan yön yli.

2. Ota koivet seuraavana päivänä pois pussista ja kuivaa niitä hieman talouspaperilla.

3. Paloittele pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Nosta pekonit syrjään. Ruskista broilerin koivet pekonin rasvassa ja nosta ne uunipataan. Laita pataan myös pekoni ja herkkusienet.

4. Kaada broilereiden marinointiliemi pannulle, kuumenna se ja liuota liemikuutio siihen. Kaada neste pataan. Lisää vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät

5. Kypsennä 150-175 -asteisessa uunissa noin parisen tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa luista. Paistoaika riippuu broileripalojen koosta, joten tarkkaile kypsymistä. Lisää pataan tarvittaessa hieman vettä. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti