10. heinäkuuta 2022

Grillatut munakoisot

Munakoiso on raaka-aine, jota kohtaan herää toisinaan suoranainen himo! Tästä mieliteosta olin ”kärsinyt” nyt jo jonkun aikaa, enkä ollut saanut ajoiksi kokkailla munakoisosta mitään, koska kukaan muu kanssasyöjistäni ei siitä pidä.

Kesälomalla on mukava tehdä ruokaa grillillä, koska samalla vaivalla saa laitettua jokaiselle jotain. Eräänä kesäisenä lomapäivänä oli ohjelmassa grillailua – pojille porsaan pihvejä ja minulle munakoisoa. Noin 10 minuuttia ennen grillin käynnistämistä saimmekin osaksemme reilun puolen tunnin rankkasadekuuron ja ruuan laitto olikin siirrettävä sisätiloihin. Munakoisot siis uuniin ja pihvit pannulle – onnistuuhan se toki niinkin!

Munakoisot onnistuivat mahtavasti ja osasin ottaa ne uunista juuri sopivaan aikaan kun ne olivat pehmeitä, mutta eivät vielä lötköjä. Kypsät lämpimät munakoisot imaisivat maustekastikkeen kuin pesusieni ja muhittelin niitä vielä hetken folion alla. Mahtavat maut! Yhdestä munakoisosta jää yhdeltä syöjältä tähteitä. Kuutioin lopuskan ja tein niistä seuraavana päivänä pastaa tattien kera – sainpahan samalla hyödynnettyä loput parmesaanitkin jääkaapista! (Ohje: K-ruoka 6-7/2021)

 


 

 
 

4 annosta

 

2 keskikokoista munakoisoa

1 rkl rypiöljyä (en laittanut kun kypsensin uunissa)

 

maustekastike:

1-2 valkosipulin kynttä

1 rkl seesamiöljyä

1 tl shrirachaa (tai chiliä maun mukaan)

2 tl ruokokidesokeria

2 tl soijakastiketta

 

1. Pese munakoisot ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi. Tee leikkuupintaan ristikkoviiltoja

2. Valmista maustekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon muut ainekset

3. Grillaa munakoisoja noin kymmenen minuuttia, kunnes ne ovat pehmeän kypsiä (uunissa 225 astetta, noin 15 minuuttia)

4. Levitä maustekastike kypsien munakoisojen päälle

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti