19. heinäkuuta 2022

Yrttibroileria ja leipää

Tämän ohjeen kirjoitin ylös Jamie Oliverin ohjelmasta – olisikohan kyseessä ollut jälleen kerran 15-minute Meals. Jamie marinoi broileria ja leipää yrttiöljyssä ja kypsensi ne vartaassa. Päätin hieman oikaista ja paistoin lihan ja leivän erikseen.

Tämä olikin hyvä idea, tällä tapaa sain leipään enemmän makua ja juuri sopivan rapeuden. Broilerin kanssa yhtä aikaa paistettaessa olisi ollut hankalampaa saada molempia aineksia juuri sopivaan kypsyyteen – jos broileri on kypsää, on leipä helposti kuivaa korppua ja jos leipä on hyvää niin broileri on todennäköisesti vielä raakaa. Leipänä käytin kotitekoista hapanjuurileipää, jonka leikkasin paksuiksi paloiksi ja paistoin pannulla ruskistetussa voissa niin, että se oli rapeaa pinnalta, mutta jäi pehmeäksi sisältä.

Ja näin tämä onnistui! Annokseen kuului myös salaattia, appelsiinia ja fetajuustoa. Herkullinen ja nopea kokonaisuus, joka sopii ihanasti keveydellään ja raikkaudellaan kesäisiin tunnelmiin! Ruoka on helppo valmistaa myös grillissä.

 


 

 









 

2 annosta

 

2 broilerin rintaleikettä

n. 1 rkl rosmariinin lehtiä

1 valkosipulin kynsi

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1 rkl oliiviöljyä

0,5 rkl valkoviinietikkaa

tilkka öljyä paistamiseen

 

lisäksi:

salaattia maun mukaan

tuoreita pehmeitä yrttejä maun mukaan (persilja, basilika, oregano, timjami, minttu)

1 appelsiini

fetajuustoa

0,5 sitruunan mehu

2 paksua viipaletta maalaisleipää

nokare voita

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl balsamiviinietikkaa

 

1. Kokoa ensin salaatit lautasille. Asettele lautaselle ensin salaattia ja sen päälle valitsemiasi tuoreita yrttejä. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele lohkot lautasille. Säästä appelsiinin ”ranka”! Purista salaatin päälle sitruunamehua. Jätä odottamaan

2. Valmista broilerit. Irrota rosmariinin lehdet ja hienonna ne Laita silppu pieneen kulhoon Kuori valkosipulin kynsi ja raasta se rosmariinin sekaan. Lisää suola, mustapippuri, oliiviöljy ja valkoviinietikka ja sekoita tasaiseksi. Voit valmistaa tahnan myös morttelissa.

3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Hiero yrttitahna broilerin leikkeiden pintaan ja paista ne molemmin puolin kypsiksi. Purista valmiiden leikkeiden päälle mehut appelsiinin rangasta ja pyöräytä palasia vielä pannulla. Nosta leikkeet hetkeksi lepäämään.

4. Leikkaa leipä suuriksi kuutioiksi ja paista ne voissa pannulla rapeiksi. Viipaloi halutessasi broilerin leikkeet

5. Lisää leipäpalaset ja broileri salaatin päälle ja viimeistele lurauksella oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti