22. heinäkuuta 2022

Stout-barbecuekastike

Tänä kesänä hankittiin mökille kamado-grilli ja sillä on tullut kokeiltua monenmoista, kuten erilaisia lihoja, wingsejä, lohta, kasviksia, perunoita, sämpylöitä, nyhtöhirveä padassa ja jopa makaronilaatikkoa. Grilli on todella monikäyttöinen sähköttömään mökkimiljööseen sen toimiessa grillinä, savustimena ja uunina. Kaasulieden käyttö on vähentynyt huomattavasti ja kokkailu on siirtynyt pääasiassa ulos! Grilli on suojaisassa katoksessa, joten ruuan laitto onnistuu siellä myös tuulessa ja sateessa.

Grillailujen ollessa ajankohtaisia, keittelin kotona ennen lomaviikkoa uudenlaisen bbq-kastikkeen stout-oluesta. Kattilasta maisteltuna tämä oli todella voimakkaan makuista, mutta lopputulos oli kuitenkin sopiva! Tätä voi käyttää marinadina tai valelukastikkeena. (Ohje: Glorian Ruoka&viini 6/2018)

 


 

 
 

n. 2 dl valmista kastiketta

 

3 dl stout-olutta

1 dl fariinisokeria

50 g voita

2 rkl valkoviinietikkaa

1,5 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl nestesavua (liquid smoke)

 

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä ilman kantta hiljalleen kuplien noin puolisen tuntia, kunnes kastike hieman sakenee. Kastike sakenee vielä jäähtyessään. Jos säilytät kastiketta esim. jääkaapissa, sitä täytyy hieman lämmittää ennen käyttöä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti