Soijarouheen käyttöä täytyisi lisätä - terveellisyyden, edullisuuden ja ekologisuuden nimissä. Tässä yksi edes-vähän-enemmän-kasvis-makaronilaatikko, johon on toki pekonilla laitettu hieman lihaisuutta joukkoon. Hyvä ja näppärä arkinen soijaruoka. Idea lähti tästä Cebicin ohjeesta!
2 dl tummaa soijarouhetta
4 dl vettä
luraus härkäfondia (tms.)
1 pkt pekonisiivuja
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
400 g tummia makaroneja
0,5 tl savupaprikajauhetta
mustapippuria
2 dl kermaa
pari kourallista goudaa raasteena
1. Mittaa soijarouhe kulhoon. Kuumenna vesi ja kaada se soijarouheen sekaan. Lisää myös fondi ja sekoita hyvin. Peitä astia lautasella ja jätä hautumaan
2. Paloittele pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää ne pekonin sekaan ruskistuksen loppuvaiheessa
3. Laita makaronit kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Älä kuitenkaan keitä aivan pehmeiksi.
4. Lisää turvonnut soijarouhe (ja mahdollinen ylimääräinen neste) pannulle pekonin sekaan makaronien kiehuessa. Mausta paprikalla ja mustapippurilla ja anna seoksen kypsyä vielä sen aikaa kunnes makaronit ovat valmiit.
5. Valuta makaronit ja kaada ne voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon soijarouheseos. Kaada päälle kerma ja ripottele juustoraaste pinnalle
6. Kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti