22. tammikuuta 2025

Kalataquitos

Tortillalättysiä on tullut syötyä liha-, kana- ja kalatäytteellä, mutta nämä kalataquitot houkuttelivat kokeilemaan. Nämä olivat nimittäin tehty säilykekalasta! Valmistin näitä pieniä tacoja arki-iltana ja ruoka valmistui nopeasti ilman suurempia konstailuja ja ilman isoa tiskiä!

Minun taquitoista ei tullut kovinkaan rapeita, koska kypsensin ne uunivuoassa vieri vieressä, joten dippimme oli vain kastike. Rapeamman lopputuloksen saa, kun latoo taquitot uunipellille toisistaan erilleen. Rullat voi myös voidella voisulalla ennen paistoa (silloin juustoraastetta ei päälle voi laittaa) tai vaikkapa uppopaistaa – rapea lopputulos on silloin todennäköinen! (ohje: Maku 3/2024)


 

 






 

2 annosta


1 pkt (200g/8kpl) vehnätortilloja

n. 1 dl salsadippiä


täyte:

1 pk säilykekalaa (järvi-, tonni-, tmv. maun mukaan)

75 g cheddarraastetta

0,5 limeä

korianteria (tai persiljaa)

suolaa maun mukaan

chilijauhetta maun mukaan


dippi:

1 dl guacamolea (laitoin muussattua avokadoa, jonka maustoin limellä, suolalla, pippurilla ja hunajalla)

0,5 prk ranskankermaa

 

1. Valmista ensin täyte: valuta kalasäilyke ja sekoita sen joukkoon muut täytteen ainekset – limestä raastettu kuori ja mehu. Jos haluat laittaa juustoraastetta taquitojen päälle, säästä ¼ juustoraasteesta sitä varten.

2. Levitä täytettä tortillan toiseen laitaan ja kääri se tiukalle rullalle. Aseta rulla saumapuoli alaspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Rullaa loput taqot samalla tapaa. Ripottele pinnalle juustoraastetta tai voitele pinta voisulalla

3. Paista 200-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes rullat saavat hieman väriä

4. Tarjoa rullat dipin, salsan ja limen kera. Meillä lisänä oli myös salaattia

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti