12. lokakuuta 2025

Tortillavarras

Grillikesä tai oikeastaa -syksy jatkuu vaan! Mökilläkin täytyy syödä ja grilli on siellä pääasiallinen ruoanlaittovälineemme. Murunen tykkää katsella videoita ja etsiskellä uusia ideoita mökkikeittiössä toteutettavaksi. Tällä kertaa tortillaa vartaassa!

6 kpl large-kokoisia tortilloita leikataan neliskanttiseksi. Täytteeseen laitetaan 400 g naudan jauhelihaa (ei ihan kaikista kuivinta). Jauheliha maustetaan maun mukaan ja siihen sekoitetaan 1 valkosipulin kynsi raastettuna, pieni pala inkivääriä raastettuna, pieni sipuli hienoksi hienonnettuna ja pieni pala paprikaa hienonnettuna (jostain syystä ostoslistassani luki tomaatti, joten laitettiin kaksi kiinteää san marzano-tomaattia). Täyte painellaan tortillalättyjen päälle ohuiksi kerroksiksi ja lätyt kasataan pinoksi. (Syödessämme tuumasimme, että pieni ripsaus juustoraastetta kerrosten väliin olisi ollut hyvää!)


 

 






 

Tortillapino leikataan neljään osaan ja palaset käännetään kantilleen vierekkäin.











 

Palasten läpi työnnetään varrastikut ja leikataan paloiksi niiden välistä.


 









 

Vartaiden pinnalle sivellään bbq-kastiketta - oman maun mukaan. Hickory on meidän suosikkimme. Mökillä käytetään valmiskastikkeita kun kaikenlainen putsailu ja tiskailu siellä on oma hommansa. Joskus kastikkeita tulee tehtyä jo kotona valmiiksi mukaan mökille – enemmänkin loma-aikana.











 

Meillä vartaita grillattiin ensin suoralla lämmöllä ja sitten epäsuoralla, mutta järjestys oli juuri väärä ja pinta pääsi palamaan. Eli ensin epäsuoraan lämpöön kypsymään ja lopuksi viimeistely suoralla lämmöllä, mikäli se on tarpeen. Valmiiden vartaiden pinnalle voi laittaa vielä majoneesia ja chili- tai muuta maustekastiketta. Ja lisukkeeksi raikasta salaattia. Meillä oli pieniä sidesalaatin lehtiä, joiden sisälle laitettiin varraspalasia ja syötiin nyytteinä käsin.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti