6. marraskuuta 2025

Olivier-salaatti

Kuopukseni katselee tiktokissa ruokavideoita ja välillä sieltä nousee toiveita toteutettavaksi ruokapöytäämme. Arkisiin helppoihin (ja edullisiin) ruokiin otankin mielelläni vinkkejä vastaan ja varsinkin kun vinkit tulevat junioriosastolta niin mielelläni niitä toteutan!

Tämä salaattiohje oli yksi kuopukselta tullut toive ja nimeltä minulle ennalta tuntematon. Googlailun perusteella totesin nopsaan, että perunasalaattiahan tämä on ja siitäpä sitten tuumasta toimeen.

Olivier-salaatti on lähtöisin Venäjältä ja useimmiten se sisältää perunan lisäksi kananmunaa, kurkkua tai herneitä, mutta salaatin raaka-aineet voivat vaihdella paljonkin. Olennainen osa on majoneesi, mutta oikaisin siinäkin hieman ja käytin ranskankermaa. Kuopuksen toiveena tähän oli myös sipuli ja broileri, joten niitä sitten sekaan. Hyvä ja ruokaisa salaatti, joskaan tämä ei sinällään tarjonnut mitään uutta. Muuta kuin nimen. 

 


 

 








 

500 g perunoita

1 pss pakasteherneitä

3 kananmunaa

300 g broilerin suikaleita

0,5 kurkku

1 iso punasipuli

 

kastike:

1 prk creme fraichea

0,25 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

0,5 rkl hunajaa

1 tl dijon-sinappia

1-2 rkl sitruunamehua

 

1. Keitä kananmunat ja jätä ne jäähtymään

2. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää pakasteherneet kattilaan juuri ennen perunoiden valuttamista. Jätä jäähtymään

3. Ruskista broilerin suikaleet ja mausta ne suolalla ja pippurilla (tai haluamallasi tavalla). Jätä nekin jäähtymään

4. Halkaise kurkku ja poista pehmeä sisäosa lusikalla ja paloittele kurkku kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

5. Laita kaikki salaatin ainekset kulhoon. Kuori kananmunat ja hienonna ne salaatin sekaan. Kääntele ainekset sekaisin

6. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Kääntele kastike salaatin sekaan. Jos haluat keventää salaattia, voit lisätä siihen esim. jäävuorisalaattia

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti