28. maaliskuuta 2019

Marinoidut pavutMuruseni ja minä jaamme yhteisen innostuksen hyvää ruokaan ja ruuan laittoon. Kokkailemme paljon yhdessä ja panostamme ruokailuun myös arkisin, erityisesti silloin kun saamme viettää iltaa kahdestaan. Arkisin jaamme ruuanlaittoon vastuuvuorot, jolloin toinen pääsee aina valmiiseen suunnitelmaan ilman miettimistä tai kaupassa käyntiä. Useimmiten laitamme ruuat yhdessä ja välillä – työvuoroista ja harrastuksista riippuen – toinen meistä pääsee aina nauttimaan aivan valmiista ateriasta tullessaan kotiin. Ruoka on meille rakkautta, tehtiinpä se toiselle valmiiksi tai yhdessä kokkaillen ja siitä nauttien.

Tänä vuonna päätimme ryhtyä tutustumaan kotikaupunkimme ravintolatarjontaan. Sovimme, että käymme kerran kuussa ulkona syömässä niin, että tutustuisimme vähitellen kaikkiin ravintoloihin joita kotipaikkakunnallamme on. Aloitimme molemmille tutusta ketjuravintolasta, Torerosta. Itse päätin, että aina ulkona syödessämme yritän valita jotain sellaista, mitä en ole ennen syönyt tai missä on jotain elementtejä, mitä ei näppärästi kotona saa tehtyä.

Muruseni on taitava pihvien paistaja, joten pihviä en ravintolassa ensisijaisesti tilaa. Sama koskee kuhaa – sitä meidän pöydässämme on usein tarjolla ja muruseni paistaa kuhan aivan ensiluokkaisesti. Minun bravuurini on taas broileri, lohi ja pastaruuat. Myös burgerit onnistuvat meiltä hyvin, samoin pizza. Kertoessani näistä ajatuksista vanhemmilleni, isäni ihmetteli naureskellen, että mitähän meinaan sitten syödä, kun kaikkea osataan niin hyvin itsekin laittaa. No, se jää nähtäväksi siinä kohtaa kun ruokalista eteen tulee.

Torerossa valinta oli melko lailla selvä. Se oli kuhaa, mutta annoksessa viehätti hapankorppuleivitys, tomaatti-vuohenjuustokastike ja papu-pekonipaistos. Pavut olivatkin aivan mahtavia, vaikka yksinkertaisuudessaan lisukkeessa oli vain pekonia ja vihreitä papuja paistettuna ja simppelisti maustettuna. Samanlaista lisuketta olemme tehneet kotona sen jälkeen useampaan otteeseen. Enpä ollut aiemmin huomannutkaan, että Prismasta saa tuoreita vihreitä papuja!

Taannoisissa äitini eläköitymisjuhlissa tarjolla oli myös papuja. Näiden marinoitujen papujen ohje löytyi Maku-lehdestä, numerosta 6/2011. Sitruuna, valkosipuli ja yrtit muodostivat ihanan raikkaan kokonaisuuden ja tämä ohje jää varmasti meille mieleen tulevaisuuden kokkailuja ajatellen!

150 g vihreitä papuja

marinadi:
0,5 dl oliiviöljyä
1 pieni valkosipulin kynsi raastettuna
0,5 dl hienonnettuja yrttejä (esim. basilika, persilja, oregano)
2 rkl sitruunamehua
1 tl ruokokidesokeria
0,25 tl suolaa

1. Puolita pitkät pavut halutessasi ja laita ne kattilaan. Laita kattilaan vettä niin että pavut peittyvät ja keitä niitä muutama minuutti. Valuta pavut
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita marinadi lämpimien papujen päälle. Anna marinoitua parisen tuntia välillä käännellen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti