19. syyskuuta 2019

Pho-keitto

Kalakeitto ei ole suosikkini koska en pidä voimakkaan kalaisesta liemestä, joka peittää alleen kaiken. Myöskään maito- tai kermapohjainen liemi ei ole ykkösvalintani. Tämä vietnamilainen kalakeitto oli kuitenkin toista maata raikkaudessaan ja rapeudessaan – jouluisista mausteista huolimatta! Raa’at kasvikset ja nippanappa kypsäksi haudutettu kala pitivät maut erillään ja puhtaina, niin että kaikki keiton osat pääsivät oikeuksiinsa. Tuore minttu raikasti keiton ihanan kesäiseksi. Samantyylisiä keittoja olen tehnyt hieman erilaisilla ohjeilla aiemminkin, tässä yksi hieman erilaisen makumaailman omaava versio lisää. (Ohje: Maku 8/2017)



2 annosta

liemi:
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 kokonaista neilikkaa
1 tähtianis
0,5 kanelitankoa
1,5 cm:n pala inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
chiliä maun mukaan
0,5 rkl sokeria
1 rkl kalakastiketta
1 limen mehu

2 pientä kuhafileetä
0,5 tl suolaa
75 g (riisi)nuudeleita
1 porkkana
1 kevätsipuli
tuoretta minttua ja korianteria

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja murenna sekaan liemikuutio. Kuori inkivääri ja valkosipulin kynsi ja viipaloi ne. Lisää viipaleet sekä neilikka, tähtianis, kaneli ja chili liemeen. Anna kiehua kymmenisen minuuttia ja mausta liemi sokerilla, kalakastikkeella ja limen mehulla. Ota kattila pois levyltä ja laita kansi päälle. Anna tekeytyä sen aikaa kun valmistelet muut ainekset.
2. Poista kuhasta ruodot ja leikkaa se suupaloiksi. Mausta kalapalat suolalla
3. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikuiksi. Viipaloi kevätsipuli. Jaa kasvikset kahdelle keittolautaselle
4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa ne lautasille
5. Siivilöi liemi ja kuumenna se kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä ja nosta kalapalat liemeen. Anna muhia kannen alla pari minuuttia, eli kunnes kala on juuri ja juuri kypsää
6. Jaa kalapalat lautasille ja kaada päälle lientä. Revi päälle tuoreita yrttejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti