9. syyskuuta 2019

Nuudelit thaimaalaiseen tapaan

Taas kerran olimme naapurimökillä syömässä ja oppimassa uutta. Tällä kertaa broilerin kaveriksi valmistui nopsat ja näppärät nuudelit, jotka maistuivat aivan uskomattoman hyviltä! Näitä nuudeleita voi tehdä lisukkeeksi – kuten meillä mökillä – tai sitten kokonaiseksi ateriaksi, jolloin nuudeleiden kanssa tarjoillaan paistettua ja paloiksi leikattua kananmunaa.

Tämä ruoka menikin testiin heti pikimmiten kotiin päästyä! Maut osuivat nyt vielä paremmin kohdalleen kuin aiemmissa thai-kokkailuissani sillä murunen huomasi loppukesästä, että tänne Joensuuhun oli – kuin tilauksesta - auennut pienen pieni thai-keittiön raaka-aineita myyvä kauppa. Sieltä meidänkin keittiöön saatiin nyt hankittua pussillinen MSG Umamia ja porsasliemijauhetta. Näihin nuudeleihin lapsetkin ihastuivat ja nyt näitä pitäisi olla tekemässä jatkuvasti ja koko ajan. Mutta tyytyväinen saan kyllä olla, että hekin ovat vähitellen tottuneet syömään mausteisia ruokia.



4 annosta

150 g ohuita riisinuudeleita (vermiselli)
1 rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
2 rkl soijakastiketta
2 rkl kalakastiketta
2 rkl sokeria
(0,5 rkl rkl MSG Umamia)
(0,5 rkl rkl porsaan makuista thai-liemijauhetta)
2 dl vettä

1. Laita nuudelit likoamaan väljään veteen noin 15 minuutiksi
2. Kuumenna öljy wokissa tai muussa pinnoitetussa pannussa. Kuori valkosipulin kynsi ja raasta se pannulle. Kuullota valkosipulia noin minuutin ajan ja lisää sitten soijakastike, kalakastike, sokeri, umami (liemijauhe) ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Kun mausteliemi kiehuu, nosta nuudelit siihen. Pienennä lämpöä ja kypsennä nuudeleita liemessä käännellen ja sekoitellen. Nuudelit ovat valmiit kun kaikki neste on imeytynyt, tämä vie noin 10 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti