23. toukokuuta 2020

Tikka masala

Lapsi oli toisaalla syönyt tikka masalaa, joka oli kuulemma ollut aivan sikahyvää! Vieno pyyntö tuli että pitäisi minunkin sitä tehdä. Tuumailin ääneen, että pitää vaan etsiä jostain ohje niin toki teen. Lapsi neuvoi, että se maustepussi vaan sekoitetaan sinne ruokaan, se on ihan helppoa, ei siihen tarvitse ohjetta.

No on varmasti helppoa ja on varmasti hyvääkin, mutta jostain syystä en mielelläni lähde valmiisiin maustesekoituksiin, vaan tykkään sekoitella mausteet itse ja oppia samalla maustamisesta aina jotain uutta. Ei ole nimittäin mikään helppo laji tuokaan, mutta tekemällä alkaa pikkuhiljaa ymmärtää mitkä maut kuuluvat yhteen.

Etsin ja löysin ohjeen ja ihan tuttuja mausteita ruokaan tulikin. Juuri niitä mitä intialaisiin ruokiin usein laitetaan. Tämän ruuan kohdalla opin sen, että kanelia täytyy todellakin laittaa melko varovaisella kädellä. Tässä ruuassa se maistui todella voimakkaasti. Mutta joka kanelista tykkää, niin varmaan sen hallitsevuus ei tässä niin haittaa.

Ohjeen ruokaan otin Jalotofun sivulta, mutta tofun sijaan tein ruuan broilerin suikaleista.



300 g broilerin suikaleita
2 rkl öljyä

kastike:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tl raastettua inkivääriä
chiliä maun mukaan
1 tl garam masalaa
1 tl jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl savupaprikaa
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl kanelia
1 prk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl kookosmaitoa
suolaa ja pippuria

1. Ruskista broilerin suikaleet pannulla öljyssä ja mausta ne suolalla. Nosta ne syrjään odottamaan
2. Valmista sitten kastike: kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä pehmeiksi. Lisää pannulle mausteet ja kuumenna noin minuutin verran. Lisää tomaattipyree ja kuumenna vielä hetki.
3. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito ja anna kastikkeen kiehua välillä sekoitellen 15 minuuttia. Lisää broileri ja anna hautua vielä hetki, että liha on varmasti läpikypsää
4. Mausta suolalla ja pippurilla
5. Tarkista maku ja tarjoa kastike keitetyn riisin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti