27. heinäkuuta 2020

Sitruunainen kanapasta

Kanapasta sitruunalla on ajatuksena ihan tuttu juttu, ja murusen luona olen sitä syönyt. Sitruunainen kanapasta on niin tuttu juttu ajatuksen tasolla, että kuvittelin blogistani ohjeen siihen löytyvän. Mutta ylläri! Eipä löytynytkään! Paljon muita sitruunan ja broilerin yhdistäviä ohjeita kyllä on, mutta pasta puuttuu. Tein tämän ihanan raikkaan fetajuustolla (tai oikeammin salaattijuustolla) höystetyn pastan nyt sitten korjaamaan tämän puutteen. Ohje osoittautuikin aivan loistavaksi – ilmeisesti tällä viiveellä oli siis tarkoituksensa! (Ohje: Maku 2/2018)

3-4 annosta


250 g pastaa

300 g broilerin suikaleita

1 shalotsipuli

1 valkosipulin kynsi

2 rkl oliiviöljyä

0,5 tl currya

0,5 tl kurkumaa

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

2 dl kermaa

0,5 sitruunan raastettu kuori ja mehu

100 g fetajuustoa

0,5 rku persiljaa

 

1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on valmista, ota kattilasta noin desin verran keitinvettä syrjään. Valuta pasta ja jätä odottamaan

2. Valmista kastike pastan kiehuessa: Ruskista broilerin suikaleet pannulla öljyssä. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää ne pannulle. Kuullota hetkinen ja lisää mausteet.

3. Kaada joukkoon kerma ja keitä viitisen minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu.

4. Murustele kastikkeen joukkoon feta ja kuumenna. Hienonna persilja ja lisää se kastikkeeseen

5. Sekoita kastike pastan joukkoon ja ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti