28. huhtikuuta 2024

Fetaorzo

No nyt on taas näppärää uunifetapastaa! Näitä muunnelmia alkaa olla jo vaikka kuinka paljon erilaisia, mutta tästäpä huomaa mihin kaikkeen feta taipuu! Tällä kertaa uunivuokaan fetan kaveriksi oli laitettu tomaattia, herkkusieniä, punasipulia ja tuoretta pinaattia. Korvasin tuoreen pinaatin pakastetulla, ettei hävikkiä tulisi – tuore pinaatti ei meillä teineille maistu, enkä itse ehdi suurta pussillista itsekseni käyttää ennen kuin se alkaa mennä huonoksi. Mutta onneksi pakastettu pinaatti käy useimpiin ruokiin aivan yhtä hyvin! Ohjeen tähän maukkaaseen ruokaan löysin instagramista (tarkempaa tekijää en ollut laittanut muistiin).

 


 

 

  

 

4 annosta

 

200 g fetajuustoa

200 g miniluumutomaatteja

100 g herkkusieniä

100 g punasipulia

luraus oliiviöljyä

mustapippuria

300 g orzo-pastaa

100 g pakastepinaattia

2 rkl tuoreita yrttejä maun mukaan

 

1. Voitele uunivuoka kevyesti ja aseta fetajuusto vuoan keskelle

2. Laita juuston ympärille kasvikset: miniluumutomaatit, herkkusienet paloiteltuna ja sipuli viipaloituna. Lurauta päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria. Paahda 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes juusto pehmenee ja kasvikset saavat paahteista väriä

3. Keitä pasta kasvisten paahtuessa. Valuta kypsä pasta ja sekoita joukkoon pakastepinaatti

4. Ota valmiit kasvikset pois uunista, lisää niiden päälle tuoreet yrtit ja sekoita kaikki mössöksi. Lisää joukkoon pasta ja sekoita huolella sekaisin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti