10. toukokuuta 2024

Broileriraviolit

Talviaikana kun ei olla mökillä, eikä hirvijahdissa, on enemmän aikaa keittiöpuuhille. Monena viikonloppuna sunnuntai on ollut meillä pastapäivä. Täytetty pasta on löytänyt paikkansa keittiössämme! Ravioleja olemme tehneet muutamalla erilaisella täytteellä, jotka kaikki ovat olleet hyviä. Siltikin syödessämme ideoimme aina jotain uutta.

Joskus idea tulee aivan muussa yhteydessä – niin kuin tämä idea pizzalauantain pizzaa syödessä ja yli jääneiden täytteiden kohtaloa miettiessä. Joskus nämä kokeilut tulee kirjoitettua muistiin ja joskus (onneksi) muistilappu löytyy parin kuukauden päästä lehtipinon välistä. Ja onneksi myös jonkunlainen kuvamuistokin tilanteesta oli esille kaiveltavista. Tämä ruoka oli nimittäin todella hyvää!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 annosta

 

1 annos pastataikinaa

 

täyte:
50 g vuolukanaa (tai muuta kypsää broileria)

100 g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl parmesaaniraastetta

2 rkl bbq-kastiketta (hickory)

 

hunajapistaasit:

0,5 dl rouhittuja pistaaseja

pieni nokare voita

1 tl hunajaa

sormisuolaa

 

kastike:

2 dl kuohukermaa

0,5 palaa Aura-juustoa

timjamia

 

lisäksi:

sitruunaa lohkoina

mustapippuria

parmesaaniraastetta

 

1. Valmista pastataikina linkin takan olevan ohjeen mukaisesti

2. Valmista täyte. Hienonna broileri ja sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi

3. Valmista pistaasit. Sulata voi paistinpannulla ja sekoita hunaja siihen. Pyörittele pistaaseja seoksessa pari minuuttia ja kippaa ne leivinpaperille jäähtymään. Ripsauta pintaan sormisuolaa ennen kuin pistaasien pinta jämähtää!

4. Kun pastataikina on levännyt, leikkaa se neljään osaan. Aja jokainen osa pastakoneella ohueksi levyksi ja leikkaa pitkä levy puoliksi. Toinen puoli levystä saa olla aavistuksen pidempi. Laita levyt kevyesti jauhotetulle pöydälle odottamaan.

5. Laita täytettä lyhempien pastalevyn päälle sopivin välein ja sivele taikinalevylle kauttaaltaan sormella vettä. Laita pidempi pastalevy päälle ja painele sormilla levyt vastakkain. Yritä saada ilma pois välistä mahdollisimman tarkkaan, se voi aiheuttaa pastan repeämisen keittämisen aikana. (Kuvallinen ohje raviolien valmistamiseen löytyy täältä!)
6. Leikkaa veitsellä tai muotilla raviolit irti ja irrota ne varovasti pöydästä. Laita raviolit odottamaan kevyesti jauhotetulle pöydälle liinan alle. Laita suuri kattilallinen vettä jo valmiiksi kuumenemaan ja mausta vesi reilulla suolalla

7. Valmista kastike. Kuumenna kerma pannulla ja murustele Aura-juusto sen sekaan. Kuumenna ja sekoittele kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen tasaisesti. Mausta timjamilla

8. Keitä pasta voimakkaasti suolatussa vedessä, 2-3 minuuttia riittää. Nosta kypsä pasta lautasille ja annostelle päälle kastike. Viimeistele annokset hunajapistaaseilla, tuoreesta sitruunasta pirskotetulla mehulla, parmesaaniraasteella ja reilulla mustapippurilla

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti