27. elokuuta 2025

Kantarelli-pinaatti-orzo

Tykkään kovasti orzo-pastasta. Siitä, että se on pientä ja siitä, että siihen on helppo sekoittaa mitä vain. Suurempikokoiseen tai nauhapastaan täytyy olla aina sopiva kastike ja muut ainekset, että ne tarttuvat toisiinsa ja että niitä on helppo syödä. Orzo on helppoa: siihen tarttuu ja sekoittuu kaikki ja sitä voi syödä vaikka lusikalla, eikä se roisku pitkin naamaa. Ja tämän ohjeen myötä huomasin sen, että pastaankin voi laittaa kookosmaitoa! Tämä oli herkullista! (ohje: Instagram/Reels: Plantyou – ohjetta hieman muunneltu)












 

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

2 dl pakastettuja esikäsiteltyjä kantarelleja (tai reilu puoli litraa tuoretta)

nokare voita

2 dl orzoa

6 dl kanalientä

1 dl kookosmaitoa

200 g kikherneitä

50 g tuoretta pinaattia

0,5 sitruunan mehu

0,5 dl parmesaaniraastetta

mustapippuria maun mukaan

 

1. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata pakastetut sienet ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Hienonna tarvittaessa.

2. Sulata reilu nokare voita pannulla. Kuullota sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä. Lisää pannulle sienet ja kuumenna. Keittele mahdollinen ylimääräinen neste pois.

3. Lisää pannulle pasta ja kanaliemi. Keitä sen aikaa, että neste on imeytynyt. Lisää kookosmaito ja jatka keittämistä kunnes pasta on kypsää ja ruuan koostumus notkea

4. Lisää pannulle käyttövalmiit kikherneet. Hienonna pinaattia halutessasi ja lisää sekin pannulle. Kuumenna ja kypsennä muutama minuutti.

5. Viimeistele parmesaaniraasteella ja mustapippurilla

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti