29. huhtikuuta 2010

Kurpitsansiemenöljyä

Kyllä tämä blogimaailma vaan tuo eteen sellaisia juttuja joita ei muuten olisi tullut mieleenkään kokeilla! Niin kuin että laittaisi öljyä jäätelön päälle! Ja vieläpä kurpitsansiemenöljyä jota en tiennyt olemassa olevankaan! Näin vaan pääsi käymään että kinuskikastike jäi kaappiin ja jäätelö sai kruunukseen kurpitsansiemenöljyä!



Tätä ihmeellisyyttä päätin kokeilla Sillä Sipulin Merituulin innoittamana. Kävin siis minäkin ostamassa oman pulloni tuota ihmeellistä öljyä! Oli kyllä tyyristä, kerran jo laitoin pullon takas hyllyyn, mutta otin sen sitten kuitenkin kärryyn kyytiin! :) Eikä harmita näin jälkeenpäin! Vaniljakermajäätelön päällä oli melkoinen elämys tosiaan! Kokeilin myös seesamiöljyä (saatoin ottaa pienen palan lisää jäätelöä…) ja myös se toimi hyvin – sikäli mikäli tykkää seesamin mausta joka öljyssä on melko voimakas!

Kurpitsansiemenöljyä voi käyttää salaattikastikkeena ja dippailuun ihan sellaisenaan tai sitä voi maustaa esim. valkosipulilla. Tämä on selkeästi maustamiskäyttöön tarkoitettu öljy: pullon kyljessä lukee että tuotetta ei käytetä paistamiseen eikä sitä ole tarkoitus kuumentaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti