3. toukokuuta 2010

Basilikapasta

Tämän pastaohjeen bongasin Limepippurista. Kuten hekin totesivat tämä on melkein sama juttu kuin pestokastiketta pastan kaverina. Hieman jotain enemmän. Omaan suuhuni tämä maistui paremmalta kuin aikaisemmin tekemäni pestokastike. Juustona käytin tällä kertaa mozzarellaraastetta jonka limepippurin ohjeesta poiketen sekoitin suoraan basilika-seoksen joukkoon.



neljälle

500 g pastaa (nauhapasta toimii hyvin!)
2 dl basilikan lehtiä
1 dl oliiviöljyä
2 rkl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 dl juustoraastetta (esim. mozzarellaa)
suolaa
sitruunamehua
2 rkl kiehuvaa vettä
1 rkl voita
pinnalle permesaania ja mustapippuria

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Soseuta sillä välin (tehosekoittimessa tms.) basilika, oliiviöljy, pinjansiemenet, valkosipuli ja juustoraaste. Mausta seos suolalla ja sitruunamehulla
3. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen voi
4. Sekoita basilika-seos ja voi-seos kypsän valutetun pastan joukkoon. Ripottele lautaselle parmesaaniraastetta ja mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti