Tämä omenapaistos syntyi tilanteessa, jossa maustelaatikosta löytyi vajaat pussit mantelilastuja, mantelirouhetta ja cashew-pähkinöitä. Tarkoitus oli tehdä crumble-tyylinen paistos iltapalalla herkuteltavaksi. Unohdin leipomisen täysin eikä aikaa crumbleen enää oikein ollut. Jälkikasvu esitti niin äänekkään protestin, että oli pakko säveltää jotain. Hyvää ja suunnilleen alla olevan ohjeen mukaista!

2 omenaa
1,5 dl pähkinöitä ja manteleita
voita
1-2 rkl fariinisokeria
0,5 tl vaniljasokeria
kanelia
1. Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja kuutioi hedelmät. Rouhi pähkinät ja mantelit
2. Sulata voi pannulla. Paista omenoita voissa pari-kolme minuuttia kunnes alkavat pehmetä. Sekoita joukkoon pähkinä-mantelirouhe
3. Lisää pannulle fariinisokeri ja sekoittele kunnes se sulaa
4. Mausta vaniljasokerilla ja kanelilla
5. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti