Joskus aiemminkin olen kertonut, että lihapullat on jollain tapaa heikko kohtani. Lapsuudessa söin täydellisiä lihapyöryköitä mummolassa ja toisenlaisia täydellisiä lihapyöryköitä kotona (ja vasta jälkeenpäin kuulin, että niissähän oli monesti sieniä seassa!!!). Täydellisten lihapyöryköiden ohjetta etsiskelin pitkään ja sen löysinkin – tosin ovat taas eritavalla täydellisiä ”peruspyöryköitä”. Olen menettänyt sydämeni myös italialaistyylisiin pyöryköihin , jotka kypsennetään tomaattikastikkeessa. Monen montaa muutakin viritelmää on vuosien varrella tullut kokeiltua.
Nyt sitten thaimaut kokeiluun! Ohjeen löysin Maku-lehden numerosta 6/2014 ja hieman se muuntui taas käsissäni. Lopputulos oli (siitäkin huolimatta) herkullinen!! Nuudelit ovat myös heikkouteni, joten tässä yhdistyi monta hyvää: pyörykät, kastike ja lisuke. Ihanan lämmittävä ruokalaji kylmiin talvipäiviin.
3-4 annosta
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 valkosipulin kynttä
2 tl inkivääriraastetta
1 pieni sipuli
chiliä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl sitruunamehua
maustekastike:
1 dl fariinisokeria
1 rkl inkivääriraastetta
0,5 dl riisiviinietikkaa
2 limen mehu
1 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
lisäksi:
nuudeleita
seesaminsiemeniä
1. Kuori ja hienonna sipuli hienoksi silpuksi. Kuori ja raasta valkosipulin kynnet. Yhdistä kaikki lihapullataikinan ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista ne 200-asteisessa uunissa kypsiksi, 20-25 minuuttia
2. Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna ja sekoittele kunnes sokeri on liuennut. Pidä lämpimänä
3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan
4. Kokoa annos: laita nuudeleita lautaselle ja lihapullia niiden päälle. Valuta maustekastiketta koko annoksen päälle ja ripottele viimeiseksi pinnalle seesaminsiemeniä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti