Eräänä päivänä viime keväänä eräs mummi haki erään lapsenlapsensa – olkoon hänen nimensä vaikka Ella – eskarista. Mummi jäi hetkeksi oven suuhun jutustelemaan ja tuumaili kotona odottavaa siivousurakkaa mainiten samalla, että onneksi ruoka on jo uunissa. Hän innostui kertomaan ruuasta enemmän ja sanoi sen olleen heidän perheen suosikki silloin kun hänen lapsensa olivat pieniä. Lasten jäljiltä kanasta kuulemma meinasi jäädä paljon haaskuun ja kanan jämistä tämä mummi oli kehitellyt sitten ”kaikki-vuokaan-ja-uuniin”-tyylisen ruuan. Keitettyä riisiä, broilerin (tai muun lihan) jämää, juustoa, kasviksia – mitä vaan jääkaapista sattuu löytymään – laitetaan voideltuun uunivuokaan. Päälle kipataan reilu satsi maitokastiketta ja vuokaa uunitetaan vielä tovi.
Meni testiin heti seuraavana viikonloppuna ja lopputulos oli ihana! Broilerin ja riisin ystävälle tämä maistui ja curryn maku vei minutkin lapsuuteen. Raikastin vuokaa hieman paprikalla, mutta enemmänkin kasviksia tuhdin kastikkeen seuraksi olisi voinut kyllä laittaa! Tämä menee ehdottomasti jatkoon.
3 dl keittämätöntä riisiä
n. 400 g broileria
1 paprika
kastike:
30 g voita
0,5 tl currya
0,5 tl paprikajauhetta
hieman reilu 0,5 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
1 dl cheddarraastetta
0,5 tl suolaa
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan
2. Kypsennä broileri ja paloittele se pienemmiksi paloiksi
3. Pese ja paloittele paprika (ja mahdolliset muut kasvikset)
4. Sekoita ainekset yhteen ja kaada ne voideltuun uunivuokaan
5. Valmista kastike: sulata voi pienessä kattilassa ja mittaa siihen curry ja paprikajauhe. Kuumenna hetkinen ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna
6. Sekoita maitoa kattilaan pienissä erissä huolella sekoittaen. Sulata kastikkeeseen lopuksi juusto ja mausta suolalla
7. Kaada kastike vuokaan. Tee lusikalla koloja riisimassaan, että kastike pääsee sekoittumaan aineksiin
8. Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia kunnes paistos saa väriä pintaansa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti