9. syyskuuta 2018

Lehtikaalisipsit - Honey-Spiced Lichen

Ja taas kerran olen aikaani jäljessä ja pahasti! Lehtikaali nousi suuren kansan tietoisuuteen muutamia vuosia sitten ja omassa keittiössänikin sitä olen muutamaan otteeseen laittanut. Lehtikaalisipsit olivat silloin yksi uusi erikoisuus, jota tunnuttiin tehtävän siellä sun täällä pitkin maamme kotikokkien keittiöitä. Vaan eipä tietenkään Anzkun keittiössä!

Tässä eräänä loppukesän iltana menin töistä suoraan kuntorasteille katsastamaan löytyykö niitä vai olenko aivan eksyksissä (no, löytyihän ne ja samalla reissulla myös muutamat ensimmäiset kantarellit). Murunen lupasi laittaa iltapalaa minulle valmiiksi, kun tulen lopun uupuneena metsästä kotiin. Kesken suunnistushomman keittiöstäni tuli hieman epätoivoinen viesti: ”eikö tässä taloudessa ole cayennepippuria?!” (vastaus: kyllä on, kun vähän etsiskelee maustelaatikosta). Mielenkiintoni heräsi ja arvelin, että nyt on kotiin palatessani lautasella jotain muutakin kuin lämpimiä leipiä, mistä alustavasti oli puhe.

Ja niin olikin! Perus-juusto-kinkku-salaatti-sämpylän lisäksi lautasella oli karamellisoituja pekoniviipaleita ja lehtikaalisipsejä! Eka satsi oli hieman liian makea, mutta toiseen satsiin parin päivän päästä säädettiin hieman mausteita ja lopputulos oli ihana! Ohje on otettu World of Warcraft: The official cookbook –kirjasta (joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen erityisesti niille, joille tuon pelin maailma on tuttu!) ja hieman siis omaan suuhun sopivammaksi muunneltu. Nyt on lehtikaalin aika, kokeilkaa tätä jos ette vielä ole kokeilleet!



1 uunipellillinen

3 lehtikaalin lehteä
1 rkl oliiviöljyä
0,5 rkl hunajaa
1 pieni valkosipulin kynsi raastettuna
ripaus cayennepippuria tai chilijauhetta
suolaa
mustapippuria

1. Revi lehtikaali irti lehtiruodista sopivina sipsin kokoisina paloina
2. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet kulhossa ja kääntele kaalin palaset seoksessa. Nostele palaset uunipellille leivinpaperin päälle
3. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 25 minuuttia ja käännä kaalipalat ympäri. Kypsennä vielä toiset 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti