Kesäkurpitsaa tuntuu tulevan ovista ja ikkunoista, mutta eipä tuo haittaa – tervetuloa vaan! Kesäkurpitsa taipuu moneksi – pannulle, uuniin ja kattilaan tai vaikkapa jauhelihapihvien sekaan. Parhaimmillaan se on mielestäni uunissa hauduteltuna tomaatin, jauhelihan ja juuston kera ja tämän syksyn ensimmäinen uusi kesäkurpitsakokeilu olikin juuri sellainen – herkullinen texmex-maustettu tuhti uuniruoka, joka sopii kivasti viileneviin syyspäiviin. Kesäkurpitsaa on ruokapöytäni ääressä tänä vuonna syöty myös pekonin ja valkosipulin kanssa pannulla paistettuna pastan kera, jauheliha-kasviskastikkeessa ja jauhelihaseoksella täytettynä. Herkullista joka tavalla!
Toinen uusi resepti tälle syksylle oli tämä Glorian ruoka&viini (5/2015) –lehden ohjeesta hieman muunnellen tehty pasta. Tässä ruuassa kesäkurpitsan kaverina oli raikasta sitruunaa ja basilikaa ja täyteläisyyttä yhdistelmään toi pehmeä vuohenjuusto ja parmesaani. Lautanen oli makuja pullollaan ja voi vaan ihmetellä käsitystä kasvisruuan mauttomuudesta ja tylsyydestä. Tämä annos oli ainakin siitä kaukana!
4 annosta
350 g pastaa
500 g kesäkurpitsaa
3 valkosipulin kynttä
1 dl oliiviöljyä
1 dl basilikan lehtiä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl sitruunankuoriraastetta
suolaa
mustapippuria
150 g vuohenjuustoa
1 dl parmesaaniraastetta
1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan
2. Huuhdo kesäkurpitsa ja kuutioi se. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla muutama minuutti kunnes kesäkurpitsat ovat kypsiä
3. Lisää pannulle basilika, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä odottamaan
4. Valuta kypsä pasta. Sekoita kesäkurpitsaseos pastan joukkoon. Sekoita joukkoon myös murusteltu vuohenjuusto ja parmesaaniraaste
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti