9. joulukuuta 2020

Paahdetut ruusukaalit

Enpä olisi arvannut, että ruusukaaleista saa näin hyviä paahtamalla ne uunissa! Napakka mausteseos toimi mahtavasti ruusukaalin kanssa, mutta sekaan pilkkomani jämäporkkanat eivät sopineet makumaailmaan yhtä hyvin. Sokerinen marinadi sai uunissa väriä, mutta onneksi maku ei ulkonäöstä huolimatta ollut lainkaan palaneen tai kitkerän oloinen. Sesonki on käynnissä, toimi nyt! (Ohje: Maku 7/2020)

 


 

 






 

paketti ruusukaaleja

 

maustekastike:

3 rkl rypsiöljyä

1 tl kalakastiketta

2 rkl riisiviinietikkaa

1 tl suolaa

1-2 valkosipulin kynttä

2 rkl hienonnettua ruohosipulia (käytin persiljaa kun sitä oli pakastimessa)

1 rkl inkivääriraastetta

chiliä maun mukaan

2 tl sokeria

 

1. Leikkaa ruusukaaleista paksu kanta pois, mutta varo leikkaamasta liian paljon ettei lehdet lähde irtoamaan. Poista tarvittaessa nahistuneet päällimmäiset lehdet.

2. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja pyöräytä kaalit kastikkeessa. Laita kaalit kastikkeineen uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia riippuen kaalien koosta. Jätä kaalit napakaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti