4. joulukuuta 2020

Pikkelöity inkivääri - Gari

Jokunen aika sitten katsottiin murusen kanssa Hard Kokin Yotube-kanavalta sushi-video, jossa Hard Kokki valmisti itse Garia. Gari on pikkelöityä inkivääriä, jota sushin kanssa monesti tarjotaan. Tätä oli tarkoitus kokeilla sushin kanssa ensi talvena, kun aikaa kaupungissa vietetään. Nyt tuli hyvä tilaisuus kokeilla tätä jo hieman ennakkoon gyudonin kanssa ja tämä jää varmasti myös sushi-iltojen iloksi käyttöön - oli se vaan kipakan tulisuudessaan niin herkullista! Ohjeen inkiväärin pikkelöintiin löysin Lyhyenä hetkenä -blogista (koska Hard Kokki ripotteli aivan liikaa näppituntumalta…). Valmista inkivääri pari päivää ennen käyttöä. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

100 g inkivääriä

0,5 rkl+0,25 dl sokeria

0,5 rkl suolaa

5 dl vettä

2,5 rkl riisiviinietikkaa

 

1. Kuori inkivääri ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kulhoon ja lisää niiden joukkoon 0,5 rkl suolaa ja sokeria. Kääntele sekaisin ja jätä odottamaan ainakin puoleksi tunniksi.

2.  Mittaa kattilaan vesi ja kippaa inkivääriviipaleet (ja mahdollinen irronnut neste) sekaan. Kiehauta inkiväärit ja valuta ne siivilässä. Laita inkiväärisiivut pieneen lasipurkkiin. 

3. Kuumenna riisiviinietikka mikrossa pienessä kulhossa ja liuota siihen 0,25 dl sokeria. Kaada liemi purkkiin, sulje se tiiviisti ja jätä maustumaan 2-3 vuorokaudeksi. Inkivääri on toki syömäkelpoista aiemminkin, mutta maku pehmenee ajan kanssa. Inkivääri säilyy jääkaapissa liemessään muutamia kuukausia.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti