15. lokakuuta 2021

Maissi-juusto-pancakes

Viikonlopuissa on parasta aika keittiössä! Ensin hoidetaan pakollinen viikkosiivous alta pois ja sitten tasoitellaan sen aiheuttamaa ärsytystä kauhojen ja kulhojen kanssa kolistellen. Joka toinen viikonloppu, kun pojat ovat luonani, leivon lauantaisin aina leipää ja iltapäivällä jotain makeaa – lähinnä heitä varten. Sitten illalla on vuorossa vielä jotain hyvää ruokaa, ja nimenomaan sellaista, jota on syömisen lisäksi myös mukava laittaa.

Sunnuntain kohokohta keittiössä on edelleen päivällinen, jolloin saan murusenkin kokoonpanoon ja kaikki rakkaat saman pöydän ääreen. Nyt uutena ideana viikonloppuihin tuumailin sunnuntaiaamujen aamupalaa ja siihen jotain erityisempää. Tämän myötä sunnuntain voisi aloittaa normaalisti rauhassa aamukahvilla ja sen jälkeen vielä rennoilla pikkupuuhastelulla keittiössä. Sunnuntaina kun voidaan aivan hyvin syödä aamupalaa vähän myöhemminkin – teinit kun köllöttelevät mielellään pitkään. Pojat ovat saaneet viikolle omat ruuanlaittovuoronsa niin nyt on erityisen mukava laittaa heille sitten viikonloppuisin jotain hyvää.

En tiedä onko tämä nyt sitten ruusunpunaisin ajatuksin ajateltu, mutta ainakin parina ensimmäisenä testisunnuntaina tämä sujui juuri niin kuin ajattelinkin: aivan kaikessa rauhassa omaa aikaa viettäen ja siitä nauttien. Ensimmäisellä aamupalalla nautiskeltiin Jamie’s Superfood -ohjelmasta bongaamiani hieman terveellisempiä pannukakkuja, jotka yllätyksekseni maistuivat hyvin myös nuorisolle! Ohjeessa annokseen kuului myös pannulla paistettua banaania, mutta koska YÄK en syö, niin en paistanut niitä muillekaan. Ja tuhtia syötävää nämä olivat ilman banaanilisääkin! Tämän jälkeen olikin hyvä lähteä aamupäivän lenkille – kyllä jaksoi!

 

 


 

 

 

 

 

n. 15 kpl

 

n. 300 g säilöttyä tai pakastemaissia

2 kananmunaa

200 g raejuustoa

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

150 g täysjyväjauhoja (käytin grahamia ja spelttiä)

1 tl leivinjauhetta

2 kevätsipulia varsineen tai shalot- tai punasipulia

chiliä maun mukaan

(tarvittaessa maitoa)

 

lisäksi:

paistettua pekonia

chilikastiketta

turkkilaista jogurttia

vaahterasiirappia

 

1. Kuori ja hienonna sipulit ja sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen. Taikina saa olla hieman löysähköä mössöä, joka hieman valuu lusikasta, eli ei aivan kiinteää

2. Nostele taikinasta pieniä lettusia pannulle (pikkulettupannu on tässä hyvä) ja paista ne molemmin puolin kypsiksi

3. Tarjoa lämpiminä lisukkeiden kera

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti