11. lokakuuta 2021

Parsakaalipestopasta

Jokusen viikon ajan meillä on ollut tapana (lue: äidin pakkosyöttämänä hirveän hyvänä ideana), että molemmat pojat saavat oman ruuanlaittopäivän viikolla. He saavat itse valita mitä haluavat syödä ja laittaa, minä hankin ainekset ja he valmistavat ruuan. Ruuanlaittopäivät on valikoitu niin, että minulla on silloin hieman lyhempi työvuoro, jolloin voin olla apuna tarvittaessa. Mutta idea on, että pojat lukevat itse ohjeesta mitä täytyy tehdä ja minä köllöttelen olkkarissa ja nousen auttamaan, mikäli tarvis. Minulla on tällä hetkellä oma ruokavalio, jota toteutan arkipäivät, jolloin poikien laittamista ruuista riittää useimmiten heille koko viikoksi syötävää – minä kokkailen sitten heille täydennystä tarvittaessa.

Viikonloppuna sitten on taas minun vuoroni olla keittiössä ja arkisten ruokavaliorajoitusteni jälkeen kysyn itseltäni mitä haluan syödä! Tällä hetkellä haluamiseni on vahvasti kasvisvoittoista ruokaa. Koska nuoriso ei ole ihan samoilla linjoilla kanssani tämän asian suhteen, en pilaa meidän kenenkään viikonloppua pakottamalla heitä syömään heille epämiellyttäviä ruokia vain itseni takia (kannustan toki maistamaan edes pikkuisen), kokkailen viikonloppuisin siis jokaiselle jotain Ja tämähän sopii minulle oikein hyvin!

Parsakaali on ollut ikuinen inhokkini, mutta jonka makuun olen kuitenkin lopulta tykästynyt aivan tässä lähiaikoina – sanoisin, että ehkäpä noin parin viime vuoden sisään. Nyt parsakaalia tekee usein jopa mieli! Ja nyt löytyikin aivan huikea parsakaaliruoka, jossa parsakaalin maku pääsee mahtavasti esille, eikä kypsennyksen kanssa tarvitse olla niin tarkkana. Parsakaali täytyy ehdottomasti syödä sopivan napakkana, mutta tässä ruuassa mahdollinen pieni ylikypsyyskään ei haittaa, kun lopulta kaikki menee mössöksi kuitenkin. Tämä oli ehdottomasti kokeilemisen arvoista ja paljon parempaa mitä ennalta ajattelin! (Ohje: K-ruoka 8/2021)

 


 

 






 

4 annosta

 

parsakaalipesto:

400 g parsakaalia

1 ruukku basilikaa

100 g fetajuustoa

1 dl auringonkukansiemeniä

0,5 dl oliiviöljyä

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

1 valkosipulinkynsi

 

lisäksi:

350 g fusilli-pastaa

mustapippuria

parmesaania

 

1. Valmista pesto: leikkaa parsakaalista kukinnot irti ja paloittele varsi pienehköiksi paloiksi. Paloittele myös kukintoja pienemmiksi. Kuumenna kattilassa vettä ja laita kattilaan ensin parsakaalin varsipalat, keitä niitä pari minuuttia ja lisää kattilaan sitten kukinnot. Keitä vielä parisen minuuttia. Valuta parsakaalit ja laita ne kylmään veteen, jotta väri säilyy kauniina

2. Laita jäähtyneet parsakaalit ja muut peston ainekset monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen ja aja seos tasaiseksi

3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pastan keitinvettä syrjään 1-2 dl ja valuta kypsä pasta sitten.

4. Sekoita pesto valutetun pastan joukkoon ja ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele annokset mustapippurilla ja tuoreella parmesaaniraasteella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti