18. lokakuuta 2021

Punajuuri-sinihomejuustoburgerit

Punajuuri taipuu näköjään moneksi! Ei olisi kyllä itselleni tullut mieleen tehdä punajuuresta burgeria. Ehkäpä olisin saattanut keksiä tehdä pihvit lindströmin tyyliin, mutta tämä idea oli aivan uutta minulle. Kokonaisesta punajuuresta leikattiin viipaleita, jotka paahdettiin kypsiksi uunissa ja nuo viipaleet toimittivat sitten pihvin virkaa, eli tämä burgeri oli täysin lihaton – todellakin tervetullut uusi idea!

Idea toimi ja maut sopivat loistavasti yhteen! Seuraavalla kerralla ostan yhden suuren punajuuren, josta voi leikata kokonaisia ”pihvejä” burgerin väliin. Pienemmillä viipaleilla täytetty burgeri ei pysynyt kovinkaan hyvin kasassa, kun punajuuriviipaleet luisuivat toisiaan vasten. Alkuperäisen ohjeen vadelmamajoneesi korvattiin sinappisella versiolla. (Ohje: Etiketti 3/2021)

 


 

 

 

 

burgerisämpylöitä

n. 120 g punajuurta/burgeri

oliiviöljyä

hunajaa

suolaa

mustapippuria

100 g lehtikaalia/burgeri

sitruunamehua

n. 40 g sinihomejuustoa/burgeri

majoneesia (mausta halutessasi sinapilla ja srirachalla)

 

1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne sopivan paksuisiksi kiekoiksi. Asettele kiekot uunipellille leivinpaperin päälle. Lurauta päälle hieman oliiviöljyä ja hunajaa ja ripsauta mausteeksi suolaa ja mustapippuria. Paahda 225-asteisessa uunissa, kunnes punajuuret ovat sopivan kypsiä (eli ei löllöä, vaan kivasti al dente). Tämä vie reilun puoli tuntia, riippuen tietysti viipaleiden paksuudesta!

2. Mausta majoneesi, mikäli haluat. Tavallinenkin käy oikein hyvin! Viipaloi sinihomejuusto.

3. Poista lehtikaalin lehdistä paksu lehtiruoti ja paloittele lehdet rouheasti. Paista lehtikaalia paistinpannulla oliiviöljyssä, kunnes osa lehdistä on paistunut rapeiksi. Mausta lehdet sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla

4. Voitele burgerisämpylät kevyesti voilla ja paahda ne paistinpannulla (tai laita uuniin punajuurien kanssa kypsennyksen loppuvaiheilla). Sivele sämpylöiden pinnoille majoneesia. Laita pohjasämpylän päälle ensin lehtikaalia, sitten punajuurta ja lopuksi sinihomejuustoa. Kansi päälle ja syömään!

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti