10. marraskuuta 2022

Lehtikaalipasta

Lehtikaali pullistelee terveellisyyttä ja sitä pitäisi syödä usein! Lehtikaalin rakenne on omaan makuuni jollain tapaa liian sitkeä ja paksu, eikä se tunnu miellyttävältä syödä. Tästä syystä lehtikaalia on lautasellani aivan liian haroin. Lehtikaalin mausta kyllä tykkään, se on vahva, voimakas ja maanläheinen.

Jamie Oliver teki ohjelmassaan lehtikaalista pastakastikkeen minulle aivan uudella tavalla ja tätä oli tietenkin pakko kokeilla mahdollisimman pian! Tässä ohjeessa lehtikaalit ryöpätään nopeasti kiehuvassa vedessä, sen aikaa vaan, että rakenne pehmenee hieman. Liikaa keittämistä täytyy välttää, etteivät vesiliukoiset vitamiinit liukene keitinveteen. Pehmenneet lehtikaalit ajetaan keitinvesitilkkasen kanssa blenderissä nestemäiseksi ja maustamisen jälkeen kastike sekoitetaan kypsän pastan joukkoon. Minä halusin kuitenkin hieman rouheutta ja hienonsin lehdet monitoimikoneella ja jätin seoksen hieman karkeammaksi. Aivan loistava tapa käyttää lehtikaalia! Suosittelen kokeilemaan! (Ohje: Jamien pikaherkut -ohjelma)

 


 

 








 

kastike:

1 pussi lehtikaalia

2 valkosipulin kynttä

suolaa

mustapippuria

1 rkl oliiviöljyä

1 dl parmesaaniraastetta

0,5 sitruunan mehu

0,5-1 dl pastan keitinvettä

 

lisäksi:

nauhapastaa

ricottaa tai mozzarellaa

 

1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan

2. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ne kahtia. Keitä lehtikaalit kypsiksi valkosipuleiden kanssa

3. Nosta kypsät kaalit blenderiin ja lisää muut kastikkeen aineet. Ota pastan keitinvesi kattilasta vasta juuri ennen pasta valuttamista. Soseuta kastike tasaiseksi. Voit säädellä kastikkeen paksuutta ja koostumusta soseutusajalla ja nesteen määrällä

4. Valuta pasta ja laita se takaisin kattilaan. Sekoita kastike joukkoon ja annostele ruoka lautaselle. Laita annoksen päälle vielä ricottaa tai mozzarellaa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti