27. marraskuuta 2022

Mac'n'cheese uunissa

Mac’n’cheese -ohjeita löytyy blogistani varmaan lähemmäs kymmentä; osa uunissa tehtäviä ja osa kattilassa ja/tai pannulla tehtäviä. Tämä ohje tarttui silmään Facebookista, joka tarjoilee minulle toisinaan nähtäväksi ruotsalaisen Cookrate-kanavan videoita. Videot ovat nopeita, lyhyitä ja selkeitä, joten ne tulee monesti katsottua.

Tässä ohjeessa houkutteli vaivattomuus! Yleensä mac’n’cheesissä on useampi työvaihe; ensin keitetään ja valutetaan pasta, sitten tehdään juustokastike (tämä on juuri se, mitä inhoan) ja paistetaan mahdollisesti pekonia. Lopuksi kaikki yhdistetään ja tiskiä on paljon. Tässä ohjeessa ainekset laitetaan uunivuokaan ja uuni hoitaa kypsennyksen.

Ohje toimi muuten hyvin, mutta paistolämpötila ja -aika eivät osuneet lainkaan! Alla olevaan ohjeeseen ne on muutettu sopiviksi, mutta tarkkaile ruokaa kypsennyksen loppuvaiheessa, tämä ruoka ei saa päästä kuivumaan! Ennen juuston lisäämistä vuoassa saa olla vielä selkeää nestettä, koska juusto saostaa ruokaa yllättävän paljon.


 

 

 

 

4 reilua annosta

 

300 g makaroneja

suolaa

mustapippuria

0,5 tl sinappijauhetta

1 iso valkosipulin kynsi

8 dl maitoa

4 dl lihalientä

50 g voita

200 g cheddarraastetta

25 g parmesaaniraastetta

25 g korppujauhoja

 

1. Kaada makaroni voideltuun uunivuokaan ja ripottele mausteet päälle

2. Kuori ja raasta valkosipulin kynsi ja ripottele sekin makaronien päälle

3. Kaada vuokaan maito ja lihaliemi. Kuutioi voi ja levitä kuutiot liemen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia, tarkkaile kypsymistä, että ruoka ei pääse kuivumaan!

4. Ota vuoka uunista, kun siinä on vielä selvästi lientä jäljellä. Sekoita joukkoon cheddarraaste. Sekoita pienessä kulhossa parmesaani ja korppujauho ja ripottele seos vuoan pinnalle. Kypsennä vielä 10 minuuttia

 

 

1 kommentti: