19. heinäkuuta 2009

Mikromöttönen - eli yhden minuutin "sämpylä"

MonkeyFoodin Ylimuulin vinkkaamana kokeilin tällaista karppileipää ja yhdyn hänen ylistykseensä tämän leivän hyvyyden suhteen!!! Sämpylän tyylinen leipä valmistuu nopeasti mikrossa joten tuoretta leipää saa helposti! Alkuperäinen ohje löytyy Karppaus.infon -sivuilta, itse käytin Ylimuulin ohjeen mukaisia aineksia.

Ensimmäinen testimöttönen valmistui jälkiruokakulhossa ja oli aakean laakea - oikeastaan rieska. Tänä aamuna valmistin aamupalalle möttöseni kahvikupissa ja lopputulos oli muhkeampi - eli sämpylä. Maku ja rakennekin olivat melko samankaltaisia kuin tuossa hyväksi havaitsemassani mantelileivässä, mutta aineksia vähemmän ja tekotapa paaaaljon helpompi! Kiitokset vielä Ylimuulille tästä hyvästä ohjeesta - täytyypä tutustua myös muihin hänen arkistonsa karppiherkkuihin!1 rkl voita (tai kookosöljyä)
0,25 dl mantelijauhoa
0,25 dl vehnäleseitä
0,4 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Sulata voi mikrossa pienessä kulhossa tai kahvikupissa. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Mikrota täydellä teholla noin minuutin verran. Sämpylä jää kosteaksi, älä kypsennä liikaa. Irrota sämpylä kupista ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa puoliksi ja täytä.

2 kommenttia:

  1. Heheiii, eikö vaan olekin kertakaikkisen näppärä ja hyvä herkkunen! Vie voiton nopeudessaan arkikäytössä :-) Seuraavaksi suosittelen esim. Monkeypieta, jos karpimpaa etsit. Se on hjuvaa :-P Sopii tuunata tietysti oman maun mukaiseksi.

    (http://monkeyfood.net/2008/11/23/torkyhyva-looda-karpeille-ja-kulinaristeille/)

    VastaaPoista
  2. Oi, näyttääpäs hyvältä!! Tuo pitää ens viikon ruokalistaan tellätä! :)

    VastaaPoista