11. elokuuta 2009

Mansikkainen jogurttijäätelö

Tämän ohjeen otin Karpin keittokirjasta (joka taitaa tällä hetkellä olla käytetyin ruokaohje- ja idealähteeni!). Makunsa puolesta oikein hyvä ohje, mutta ei tätä kyllä oikein jäätelöksi voi sanoa, enemmänkin tämä on mielestäni jäädyke. Annos oli suuri eikä siitä saanut oikein lohkottua pienempiä paloja. Taltta-vasaratyylillä nakuttelin yhtenä päivänä pojalle ja itselleni tästä välipalaa ja toisella kerralla sitten annoin periksi ja sulattelin koko loppuannoksen - puolisulana on kyllä oikein hyvän makuinen! Kannattaa siis tehdä jäädykevuokaan silloin kun syöjiä on paljon! :)




kuusi annosta

200 g maustamatonta, ruoanlaittoon sopivaa jogurttia
2 dl soseutettuja marjoja
0,5 dl sokeria tai makeutusainetta
2 dl kuohukermaa.

1. Sekoita keskenään jogurtti ja marjat + makeutusaine
2. Vatkaa kerma ja lisää se edellisten joukkoon
3. Laita kannella peitettynä pakastimeen noin tunniksi.
4. Ota pois pakastimesta ja sekoita hileisen jäätelön rakenne rikki
5. Laita uudelleen pakastimeen ja sekoita taas tunnin kuluttua
6. Laita jäätelö takaisin pakastimeen ja ota jääkaappiin pehmenemään puolta tuntia ennen tarjoilua. Tarjoa muutaman päivän sisällä valmistamisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti