24. tammikuuta 2010

Broileri-mantelipata

Joulupuuron jälkeisessä tunnelmissa etsin ohjetta johon saisin käytettyä yhtä mantelia vajaan mantelipussin. Kuin tilauksesta uusimmassa Valion Kerma-lehdessä (4/09) olikin tällainen kanapadan ohje. Taisipa muuten olla ensimmäinen kerta kun kokonaisia manteleita söin... (ihme juttu!)



n. 500 g broilerin rintafileitä (käytin minuuttipihvejä)
2 rkl rasvaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
0,5 tl kanelia
1 tähtianis (en laittanut)
0,5 tl juustokuminaa
0,75 tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
1,5 rkl hunajaa
1 omena
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
1 dl kuorittuja manteleita
2 rkl rusinoita (en tykkää, en laittanu)

1. Paloittele fileet muutamaan osaan ja ruskista pannulla rasvassa. Nosta uunipataan
2. Hienonna sipulit ja kuullottele hetki. Lisää lihojen joukkoon
3. Sekoita joukkoon mausteet ja hunaja
4. Kuori ja paloittele omena ja lisää muiden aineksien kanssa pataan. Sekoita sekaisin
5. Kypsennä uunissa 175 asteessa puolisen tuntia. Itse tein ruuan liedellä kannellisessa paistokasarissa
6. Tarjoa riisin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti