4. tammikuuta 2010

Mustikka-vaniljahyytelö

Tämän ohjeen löysin Kirsin keittiön arkistoista. Värimaailma olisi mukavasti sopinut itsenäisyyspäivän juhlintaan, mutta joulupöytään tämä sitten päätyi. Helppo ja nopea jälkkäri joka maistui isoille ja pienille! Melko tuhdin alku- ja pääruokapläjäyksen jälkeen tällainen kevyemipi jälkiruoka toimi hyvin! Alkuperäinen ohje löytyy täältä.



4 annosta

mustikkahyytelö:
2 liivatelehteä
100 g mustikoita
2 dl vettä
0,5 dl sokeria

vaniljahyytelö:
1 liivatelehti
0,75 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (muistelen että käytin koko purkillisen...sitä oli reilusti ja olisi vaatinut 2 liivatelehteä!)
1 tl vaniljasokeria

1. Valmista mustikkahyytelö: liota liivatteet kylmässä vedessä. Keitä mustikoita ja vettä niin että mehu irtoaa. Siivilöi mehu ja mausta sokerilla. Nestettä pitäisi olla noin 2 dl. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sekoita kuumaan liemeen.
2. Tue lasit vinoon esim. uunivuokaan tai kulhoon. Käytin apuna sanomalehtipalleroita. Laita kylmään hyytymään pariksi tunniksi
3. Kun mustikkahyytelö on hyytynyt valmista vaniljahyytelö: Liota liivatelehti kylmässä vedessä. Vaahdota vaniljakastike ja mausta vaniljasokerilla. Liuota pehmeä liivate tilkkaseen kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana vaniljavaahtoon. Lusikoi vaahto laseihin ja anna hyytyä kylmässä pari tuntia
4. Koristele mustikoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti