27. huhtikuuta 2010

Pastaa ja juureksia

Netissä selaillessani tämän tyylinen ohje sattui silmääni. Uunijuureksia meillä on useampaan otteeseen tehtykin ja tässä ohjeessa siihen kaveriksi oli laitettu pastaa. Ajatus jäi hautumaan, alkuperäinen ohje on olemassa jossakin päin nettiä. Helppo ja maukas tapa hyödyntää kotimaisia juureksia - maun mukaan! Fetajuusto antaisi tähän hieman mukavaa terävyyttä ja suolaisuutta vastapainoksi juureksien makeudelle.



200 g porkkanaa
200 g palsternakkaa
300 g lanttua
2 punasipulia
1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
yrttejä maun mukaan (laitoin oreganoa, basilikaa, rakuunaa, persiljaa - ainakin)
suolaa ja pippuria
400 g pastaa (käytin jämäpussit hyödyksi tähän ruokaan!)

1. Kuori ja paloittele juurekset ja sipuli
2. Sekoita murskattu valkosipuli, yrtit ja mausteet öljyyn ja kaada juureksien kanssa uunivuokaan. Kypsennä 225 asteessa puolisen tuntia. Hämmentele välillä
3. Keitä pasta, jätä hieman raa'aksi. Valuta pasta ja kaada uunivuokaan. Lisää tässä vaiheessa myös feta jos haluat sitä käyttää. Sekoittele, peitä foliolla ja hauduttele jälkilämmöllä n. 10 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti