15. syyskuuta 2010

Graham-lesekorput

Räkäisen päivän toinen leivontakohteemme oli grahamkorput. Pojat tykkäsivät kovasti kaupasta ostetuista korpuista (tosin niissähän oli sokeria ja kanelia pinnalla). Esikoinen kyseli silloin syödessään että voiko näitä tehdä itse? Siinä kohtaa pysähdyin hieman miettimään ja yllätyin itsekin että joo, kyllähän niitä muuten voi! (Jännä miten jotkut asiat on vaan niin selkeästi kaupasta ostettavia että ei tule mieleenkään tehdä itse. Onneksi nuo lapset kysyvät välillä ihan aiheellisiakin kysymyksiä!) Nyt on sitten tehty kuitupitoisia lisäaineettomia korppuja jotka höystetään anopin tekemällä karviaishillolla! Ohje Leivontaherkuista.



30 kpl

25 g voita
2,5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
0,25 dl siirappia
1 dl vehnärouhetta
0,5 dl vehnäleseitä
1 dl grahamjauhoja
0,5 pss kuivahiivaa
1 tl leivinjauhetta
4-5 dl vehnäjauhoja

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon maito. Lämmitä reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää nesteen sekaan suola ja siirappi
2. Sekoita toisessa kulhossa rouhe, leseet, grahamjauhot, kuivahiiva ja leivinjauhe ja lisää seos voi-maitoseokseen. Sekoita tasaiseksi
3. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Kohota liinan alla n. 40 minuuttia
4. Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota niitä vielä 30 minuuttia. Paista sämpylöitä 225 asteessa 10 minuuttia. Nosta sämpylät ritilälle jäähtymään ja laske uunin lämpötila 200 asteeseen
5. Halkaise hieman jäähtyneet sämpylät ja laita ne takaisin uunipellille. Jatka kypsentämistä 8 minuuttia.
6. Laske uunin lämpötila 100 asteeseen ja laita luukku raolleen. Anna kuivua uunissa 2-3 tuntia. Jäähdytä ritilällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti