19. syyskuuta 2014

Yrttisuola

Yrtit kasvoivat parvekkeella tänäkin kesänä aivan loistavasti! Nyt olin aiempaa viisaampi ja aloin leikata yrttejä kuutioita varten jo alkukesästä, heti kun alkoi näyttää siltä, että kasvu on kunnolla lähtenyt käyntiin. Osa yrteistä kärsi pitkästä hellejaksosta paahteisella länsiparvekkeella ja jouduin luopumaan niistä hieman ennen aikojaan. Persilja, salvia ja basilika viihtyivät kuitenkin hyvin ja tuottivat runsasta satoa.

Pakastamisen lisäksi käytin yrttejä yrttisuolaan. Ohjeen leikkasin talteen jostakin lehdestä – enkä nyt enää löydä lappusta mistään joten tarkempaa lähdettä tähän en pysty nyt antamaan. Valmistin suolan yleiskoneen leikkuuterällisessä kulhossa. Suola jäi melko karkeaksi, joten morttelin kautta tätä pitää käyttää, mikäli ripottelumausteena aikoo käyttää. Kastikkeisiin ja patoihin tietysti voi suolan karkeampanakin laittaa.

Yrttisuolaan voi käyttää mitä yrttejä tahansa. Itse laitoin salviaa, persiljaa ja timjamia ajatuksena käyttää suolaa liharuokien mausteena.Mittaa yleiskoneen leikkuuterälliseen kulhoon saman verran tuoreita yrttejä ja karkeaa merisuolaa. Surauttele mahdollisimman hienoksi. Voit myös käyttää morttelia. Levitä valmis suola kuivumaan laakealle alustalle noin vuorokaudeksi. Säilytä tiiviissä purkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti