6. heinäkuuta 2018

Romesco-kastike

Tänä vuonna juhannusta vietettiin ystäväperheen mökillä, jossa koolla oli hieman suurempi poppoo. Mietimme helppoa ja riittoisaa ruokaa, josta riittäisi viidelle aikuiselle ja viidelle lapselle/teinille syödä mahat täyteen ja vielä niin, että jokaiseen epäluuloiseen suuhun löytyisi jotain hyvää laitettavaa.

Kuningasidea tupsahti isäntäväen rouvalta: nyhtöpossua ja oliiviöljyllä voideltuja paahdettuja maalaisleipäviipaleita. Nyhtöpossua kypsyy isokin pala kuin itsestään (varsinkin kun se levitteli ihania tuoksuja ilmoille jo siinä vaiheessa kun me vasta hilauduimme paikalle) ja leivät paahtuvat pannulla nopeasti. Leipien lisäksi söimme vihreää salaattia, kotitekoista perunasalaattia, oliiveja, fetaa, lohkoperunoita ja sooseja. Sooseiksi valikoitui omena-currysinappi, hickorymajoneesi ja tämä ihana lempeän täyteläinen romesco-kastike.

Kastikkeen ohje on napattu Karjalaisesta juuri ennen grillaussesonkia ja hieman soveltaen valmistettu juhannusta varten. Kastiketta jäi juhannusviikonlopulta ylikin, joten jatkoimme grillaten vielä alkuviikostakin ja söimme kastikkeen loppuun possun ulkofileepihvien ja salaatin kera.



n. 3 dl valmista soosia

2 suippopaprikaa
2 paahtoleipäviipaletta
0,75 dl mantelirouhetta
1,5 dl tomaattimurskaa
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 tl savupaprikajauhetta
chiliä maun mukaan
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1,5 rkl punaviinietikkaa

1. Huuhdo paprikat ja halkaise ne. Poista paprikoista kanta ja siemenet ja laita ne kuori ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisessa uunissa, kunnes kuoret alkavat saada mustia laikkuja. Nosta paprikat jäähtymään pakastepussiin.
2. Poista jäähtyneistä paprikoista kuoret ja laita paprikat monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon
3. Paahda paahtoleivät leivänpaahtimessa ja murenna ne paprikoiden joukkoon
4. Lisää loput ainekset ja surauta kastike koneella tasaiseksi seokseksi. Jätä maustumaan yön yli viileään. Mikäli kastike paksuuntuu liikaa, voit ohentaa sitä vedellä tai tomaattimehulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti