23. heinäkuuta 2018

Sangria

Hedelmien ja punaviinin yhdistäminen on ajatuksena tuntunut kummalliselta, vaikka Sangria onkin käsitteenä sinällään tuttu. Marttojen tapas-illassa osa porukasta oli tapastelua harrastanut ennenkin ja he totesivat Sangrian olevan paras juoma tapasten kaveriksi. Vapputapastelulle kotiin juomavalinta oli siis selvä – ehdottomasti Sangriaa.

Googlailin ohjeita ja totesin niitä olevan paljon ja paljon erilaisia. Löysin ohjeita punaiselle ja valkoiselle viinille ja hedelmien ja jopa marjojen määrä ja lajikevalinta vaihteli ohjeesta toiseen. Myös juoman jatkamiseen käytetty neste vaihteli kuohuviinistä spriten kautta vissyyn.

Aikani tutustuttuani ohjeisiin tein oman version Sangriasta, eikä tämä meidän mielestämme mitään korjausliikettä tarvinnut. Ainoa miinus oli viinissä uiskennelleiden sitruksien värin muuttuminen rumaksi. Mikäli tätä vieraille tarjoaisin, vaihtaisin kannuun tuoreita hedelmäviipaleita koristeeksi juuri ennen juoman tarjoamista.n. 1,3 l valmista juomaa

3 appelsiinia
2 sitruunaa
0,75 l punaviiniä
3 dl vissyä
jäitä

1. Pese appelsiinit ja sitruunat huolella. Leikkaa yksi appelsiini ja toinen sitruunoista lohkoiksi. Purista lopuista hedelmistä mehu suureen kannuun.
2. Kaada kannuun viini ja lisää hedelmälohkot. Nosta kannu jääkaappiin maustumaan yön yli
3. Lisää kannuun vissy ja runsaasti jääpaloja juuri ennen tarjoamista. Halutessasi poista värjäytyneet hedelmälohkot ja korvaa ne tuoreilla värikkäillä lohkoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti