Valmistin kesällä hodareiden kaveriksi omena-currysinappia Glorian Ruoka&viini-lehden ohjeen mukaan. Tujakkaa sinappia, hieman liian väkevää minun makuuni! Mutta maut olivat muuten hyvät ja sinappi toimi oikein hyvin nakin kaverina sämpylän välissä. Epäilemättä tämä olisi hyvä kaveri myös joulukinkulle!
n. 1 dl valmista sinappia
6 rkl sinappijauhetta
5 rkl sokeria
2-3 rkl omenamehua
3 rkl omenasosetta tai raastettua omenaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl currya
0,5 tl omenaviinietikkaa
Sekoita sinappijauhe ja sokeri pienessä kulhossa. Kuumenna omenamehu ja sekoita se jauheen joukkoon. Lisää myös omenasose ja sekoita hyvin. Mausta sinappi suolalla, currylla ja omenaviinietikalla. Peitä kelmulla tai siirrä sinappi tiiviiseen purkkiin ja anna maustua kylmässä pari päivää ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti