11. toukokuuta 2019

Parsakeitto

Parsa-aika on täällä taas! Nyt täytyy nauttia kun tuota herkkua saa edullisesti. Parsa on mielestäni parhaimmillaan pekoniin käärittynä ja grillissä kypsennettynä sekä luotto-ohjeissani pastassa ja risotossa. Mutta joka kevät kohdalle osuu aina jotain uutta ja tänä keväänä se oli keitto. Ohje löytyi Yhteishyvän Ruoka-lehden numerosta 2/2019.

Keitto olikin ihanan makuista ja savujuustokerma antoi ihanaa täyteläisyyttä parsan happamuuden vastapainoksi. Teimme puolikkaan annoksen keittoa, mutta käytimme silti noin 2/3 parsanipusta. Hieman enemmän olisimme kaivanneet purutuntumaa ja totesimme että seuraavalla kerralla jätämme kaikki parsan nuput sattumiksi lautasille, niin hyviä ne olivat. Tämä jää aivan varmasti jokakeväiseksi perinteeksi!















4 annosta

500 g vihreää parsaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
2,5 dl savujuustokermaa
1 rkl maissitärkkelystä
mustapippuria

lisäksi
1 pkt pekonia

1. Katkaise parsoista puumainen tyviosa pois ja paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia
2. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutiot ja keitä hiljalleen 5 minuuttia ja ota kattilasta muutama parsannuppu talteen koristeeksi. Jatka keittämistä vielä kymmenisen minuuttia tai kunnes loput parsat ovat pehmeitä
3. Pilko pekoni ja paista rapeaksi pannulla. Laita pekonipalat lautaselle talouspaperin päälle valumaan
4. Soseuta parsat liemineen sauvasekoittimella. Sekoita savujuustokermaan maissitärkkelys ja lisää seos keittoon. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen n. 3 minuuttia. Mausta keitto pippurilla
5. Annostele keitto kulhoihin ja laita annosten päälle parsanuppuja ja pekonipalasia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti