20. toukokuuta 2019

Suolaiset vohvelit

Äitienpäivä lähestyi ja melkeinpä perinteistä on, että teen kakun tai jotain muuta pientä herkkua vietäväksi äitini luo päiväkahville. Tänä vuonna ajattelin päästä vähän helpommalla ja tehdä vohveleita koska lapsetkin olivat äitienpäivänä luonani. Mopo karkasi sitten suunnitteluvaiheessa vähän käsistä ja loppujen lopuksi tein lounaalle ison kasan vohveleita ja suolaisia täytteitä niille. Jälkiruuaksi oli sitten samaisia vohveleita hillolla ja kermavaahdolla. Tarjolla oli jokaiselle jotain ja kaikille vohvelit maistuivatkin.

Vohvelit tein tutulla ja hyväksi havaitulla ohjeella. Vohveleiden päälle sipaistiin ensin tuorejuustoa ja sitten friseesalaattia ja täytettä oman valinnan mukaan. 





















Jauhelihatäyte




















300 g porsaan jauhelihaa
öljyä paistamiseen
2 porkkanaa
1,5 dl riisiä
suolaa
mustapippuria

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan
2. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi
3. Ruskista jauheliha. Lisää loppuvaiheessa porkkana ja ruskista kunnes liha on kypsää.
4. Sekoita joukkoon riisi ja mausta suolalla ja pippurilla



Broileri-kikhernetäyte




















400 g broilerin jauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 tl jauhettua inkivääriä
chiliä maun mukaan
1 pieni valkosipulin kynsi
1 prk kikherneitä
soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1 limen mehu
1 tl hunajaa

1. Ruskista broilerin jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa inkivääri, chili ja valkosipulin kynsi raastettuna. Kypsennä hetki
2. Lisää pannulle valutetut ja huuhdotut kikherneet. Mausta soijakastikkeella, seesamiöljyllä, limen mehulla ja hunajalla
3. Jatka kypsentämistä kunnes neste on haihtunut pannulta


Lisäksi tarjolla oli perunasalaattia ja keitettyjä kananmunia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti