23. kesäkuuta 2021

Aasialaiset grillikurkut

Eipä ole tullut mieleenikään, että avomaankurkkuakin voi grillata, mutta nyt on sekin testattu. En tiedä tuoko grillaaminen kurkkuun mitään sen kummempaa ekstraa, mutta on tässä ainakin yksi uusi lisuke taas grillailuhetkiin! Tämän ohjeen innoittamana laitoin avomaankurkkua reiluina paloina myös kanavartaisiin ja toimi mukavasti sielläkin. Mielestäni vartaissa ainakin oli mukavampi vaihtoehto kuin kesäkurpitsa.

Tämän ohjeen mausteliemi on melko voimakas ja minun makuuni hieman liian tillinen. Jos tilli ei maistu, niin sen voi korvata kokonaan tai osittain vaikkapa persiljalla. (Ohje Maku 5/2021)


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

400 g avomaankurkkua

1 rkl rypsiöljyä

 

mausteliemi:

1 chili (tai maun mukaan – laitoin tähän jalapenoa, kun sitä jäi toisesta ruokalajista tähteeksi)

1-2 valkosipulin kynttä

1 rkl tuoretta inkivääriraastetta

3 rkl hienonnettua tilliä

0,5 dl riisiviinietikkaa

2 rkl sokeria

1 tl suolaa

 

1. Valmista ensin mausteliemi. Hienonna chili. Kuori valkosipulin kynsi ja inkivääri ja raasta ne raasteeksi. Hienonna tilli. Sekoita ainekset sekaisin ja jätä odottamaan

2. Huuhdo ja kuivaa kurkut ja leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi. Sivele lohkot öljyllä

3. Grillaa kurkkulohkoja muutama minuutti ja nosta ne vadille. Kaada mausteliemi päälle ja anna maustua hetki

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti