27. kesäkuuta 2021

Retiisi-halloumivartaat

Ja taas jotain uutta grilliin! Eipä olisi retiisin grillaaminenkaan tullut mieleen, mutta olihan tätäkin kokeiltava! Syy miksi näistä innostuin, oli vaahterasiirapilla makeutettu ja maustettu marinadi, jonka ajattelin sopivan oikein hyvin retiisin pippuriseen makuun. Vartaisiin olisi ohjeen – ja otsikon – mukaan tullut myös halloumia, mutta koska kanssasyöjä ei siitä välitä, niin en itseäni varten viitsinyt pakettia ostaa.

Mutta retiisit onnistuvat ja maut toimivat hyvin! Tämän ensimmäisen kokeilun jälkeen olen grillannut retiisejä myös kana-kasvisvartaissa ja retiisit tuovat niihinkin mukavaa vaihtelua. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! (Ohje Maku 5/2021)

 


 

 

 
 

150 g retiisejä

200 g halloumia

4 varrastikkua

 

marinadi:

2 rkl rypsiöljyä

2 rkl vaahterasiirappia

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

1 rkl ruohosipulisilppua

 

1. Huuhtele retiisit ja poista niistä kannat ja juuret. Voit halutessasi puolittaa retiisit. Kuutioi juusto ja pujottele retiisiä ja juustoa varrastikkuihin vuorotellen

2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sivele vartaat marinadilla kauttaaltaan. Jätä maustumaan ainakin vartiksi ennen grillaamista. Voit valella vartaille lisää marinadia vielä grillaamisen aikana.

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti