16. joulukuuta 2009

Fransun kermatoffeet

Onpas uuden kokkailu jäänyt vähille viime aikoina! Helmikuun alusta saan pakata kauhat ja kattilat ja siirtyä kajauttelemaan uuteen keittiöön. Muutto on siis edessä ja sen tiimoilta nyt sitten syödään pakastinta ja muita ruokavarastojamme hieman vajaammaksi. Päiviin mahtuu nyt lähitulevaisuudessa siis kaappien siivoamista, kirpputoritavaroiden laittelemista ja pakkaamista. Ja joku juhlapyhäkin on vissiin tässä välissä! Tuttua ja turvallista arkiruokaa nyt paljon pyöräytellään - tavoitteena myös selvitä pienellä pudjetilla näin ennen joulua.

Mutta hieman joulun tunnelmaa meidänkin keittiöön on saatu! Joulumakeisia on tehty parina päivänä ja tässäpä niistä ensimmäinen. Ohje on otettu melko tuoreesta RuokaPirkasta.



n. 30 kpl

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
1 tl voita
riisimuroja
koristerakeita

1. Sekoita kerma ja sokeri kattilassa sekaisin. Keittele noin 40 minuuttia napakalla lämmöllä. Hämmentele välillä että ei ota pohjaan (ei ollu lähelläkään!! ;)). Kokeile toffeen sakeutta tipauttamalla tippa kuumaa seosta kylmään veteen. Mikäli saat pyöriteltyä pallon tuosta tipasta on seos valmista! Keittoaika on miun mielestä hieman yliarvioitu, itselläni seos jähmettyi vedessä jo noin 17 minuutin keittämisen jälkeen!
2. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Vuoraa 8 dl vetoinen alumiinivuoka (tms.) leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan
3. Ripottele pikaisesti pinnalle riisimuroja ja koristerakeita
4. Anna jäähtyä viileässä ja paloittele sitten pieniksi neliöiksi. Jääkaappikylmänä tämä on melko kovaa leikata, mutta pehmenee nopsaan huoneenlämmössä sopivaksi!

7 kommenttia:

  1. missä vaiheessa voita tarvitaan? leivinpaprun päälle...?

    VastaaPoista
  2. Heh, hyvä huomio Helinä! Voi laitetaan siis keitetyn toffeen sekaan. Kiitokset sinulle, korjasin ohjeen! :)

    VastaaPoista
  3. Voisko nuo riisimurot korvata vaikka mantelirouheella (50g pussi)...

    VastaaPoista
  4. Eiköhän voi! Nuohan on oikeestaan vaan koristeena tuossa päällä. :)

    VastaaPoista
  5. Testaa mira ihmeessä ja tuo maistiaisia niin katotaan onnistuiko! ;)

    VastaaPoista
  6. Tehty on ja aikaa meni se noin 20 minsaa. Sanottava on että unohin tuon voin. Käytin sitä mantelirouhetta.... Ei tule miulla noin "paksun" näköisiä paloja johtuen vuokasesta...

    VastaaPoista
  7. Olivat tosi hyviä tuolla mantelirouheella! Nuo siun toffeet oli pehmeempiä kuin miun, oisinko sit keitelly vähän pidempään. Parempia olivat kuin miun tekemät! Vielä on pari palaa tuolla pussissa. :) Voi muuten olla että tuo pussissa säilyttäminenki pehmentää tuota rakennetta.

    VastaaPoista