1. joulukuuta 2009

Joulun piirakatSunnuntai-aamuna kello pärähti soimaan 5.50. Suihkuun, muksuille puuron keittoon ja 07 jälkeen olinkin jo piirakkataikinan ja puurokattilan ääressä äidin ja isän luona. Letkeässä(kin) tunnelmassa piirakoita tehtiin n. 160 kpl. Muksut kävivät myös kokeilemassa piirakoiden tekoa. Esikoista ei kiinnostanut ja pienempi tykkäsi syödä puuroa. Ihan "pari pientä piirakkaa vain" tuli tuoreena ja rapsakkana maisteltua ja loput sit meni pakastimeen joulua ajatellen. Eipä näin äkkiseltään tule montaakaan parempaa herkkua mieleen kuin uunituore karjalanpiirakka!(kuvaajana toimi isäni)

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Äidin kanssa juuri tänään puhuttiin piirakoiden tekemistä. Itseltäni jää tekeminen väliin töiden takia, äiti ja mummo taitaa tehdä herkut valmiiksi meillä. Syömään toki pääsen =)
    ps. rypytys on meillä samanlainen. Tulee myös meidän Martta-aika mieleen :)

    VastaaPoista
  2. Hih! Joo, martta-aikoja minäkin muistelin! :) Tuolla meidän piirakkapajassa ei vaan ollu niin kuuma kuin marttoloilla!

    Miulla on samanlainen rypytystyyli kuin isällä ja isän äidillä. Äidillä ja hänen (edesmenneellä) äidillä on sit hieman erilainen tyyli. Ja meillä puhutaan piirakoiden "yhistelemisestä" eikä rypyttämisestä. :)

    VastaaPoista